Efter en massage oplever mange en følelse af afslapning og generelt velvære. Men hvad er årsagen til disse reaktioner? Berøringen under en massage kan påvirke kroppens naturlige respons, hvilket fremmer en følelse af velbehag og afslapning. Læs med her!

Får dig til at tænke positivt

Det er påvist, at massage kan booste udskillelsen af serotonin og noradrenalin. Dette er med til at øge din opmærksomhed på positive begivenheder, og sænke din opmærksomhed på negative hændelser. Det tyder således på, at ens lykkefølelse indirekte bliver påvirket ved at hjernen fokuserer på de positive ting omkring dig.

afslappet

Sænker smerter

Den øgede udskillelse af serotonin og noradrenalin har også vist sig for nogle at sænke smerterelateret aktivitet i hjernen. Det er observeret, at denne praksis kan bidrage til at reducere oplevelsen af ubehag og forbedre en følelse af ro. Desuden antyder visse observationer, at berøring fra massage kan spille en rolle i at mildne oplevelsen af smerter for nogle personer.

Bedre søvn og mindre daglig træthed

Det er påvist, at massage øger udskillelsen af serotonin og dopamin, og modsat sænker det udskillelsen af stresshormonet kortisol. Denne kombination er påvist at forbedre din søvn samt at mindske den træthed, du kan føle til dagligt. Sænkningen af kortisol er også med til at mindske følelsen af angst, og det har vist sig at hjælpe til at skabe nye gode vaner.

Massage kan altså medvirke til at reducere smerte, stress og angst, samt at forbedre din søvn og få dig til at tænke mere positivt. Overordnet set vil du ved en omgang massage aktivere de neurotransmitter-systemer, som arbejder for at gøre dig lykkeligere. Og derfor bliver du mere afslappet efter wellness-massage. Så mangler du en god undskyldning for at forkæle dig selv med en gang massage, så har videnskaben en masse gode bud til dig!

BOOK NU

Brug for massage?

Læs mere om, hvordan massage kan afhjælpe dine spændinger og smerter.

Læs mere
Til toppen