Hvorfor gør massage mig afslappet? | RaskRask

Efter en massage føler man sig ofte afslappet, generelt godt tilpas og får en følelse af velbehag. Men hvorfor kommer disse reaktioner? Forskning har vist, at berøring ved massage har en effekt i forhold til udskillelsen af en række hormoner og transmitterstoffer i kroppen. Læs med her!

Får dig til at tænke positivt

Det er påvist, at massage booster udskillelsen af serotonin med op til 30%. Derudover øger det også udskillelsen af noradrenalin. Disse to stoffer er med til at øge din opmærksomhed på positive begivenheder, og sænke din opmærksomhed på negative hændelser. Det tyder således på, at ens lykkefølelse indirekte bliver påvirket ved at hjernen fokuserer på de positive ting omkring dig.

afslappet

Sænker smerter

Den øgede udskillelse af serotonin og noradrenalin har også vist sig at sænke smerterelateret aktivitet i hjernen. Det har sågar vist sig, at massage også har en smertedæmpende effekt på kroniske smerter. Derudover stimulerer massage også kroppen til en større udskillelse af oxytocin, hvilket aktiverer smertestillende endorfiner. Der er således flere stoffer der mindsker hjernens smertesignaler.

Bedre søvn og mindre daglig træthed

Det er påvist, at massage øger udskillelsen af serotonin og dopamin, og modsat sænker det udskillelsen af stresshormonet kortisol. Denne kombination er påvist at forbedre din søvn samt at mindske den træthed, du kan føle til dagligt. Sænkningen af kortisol er også med til at mindske følelsen af angst, og det har vist sig at hjælpe til at skabe nye gode vaner.

Massage kan altså medvirke til at reducere smerte, stress og angst, samt at forbedre din søvn og få dig til at tænke mere positivt. Overordnet set vil du ved en omgang massage aktivere de neurotransmitter-systemer, som arbejder for at gøre dig lykkeligere. Og derfor bliver du mere afslappet efter wellness-massage. Så mangler du en god undskyldning for at forkæle dig selv med en gang massage, så har videnskaben en masse gode bud til dig!

BOOK NU

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen