fbpx
afslappende massage

Hvorfor gør massage mig afslappet?

Hvorfor gør massage mig afslappet?

Efter en massage føler man sig ofte afslappet, generelt godt tilpas og får en følelse af behag. Men hvorfor kommer disse reaktioner? Forskning har vist, at berøring ved massage har effekt i forhold til udskillelse af en række hormoner og transmitterstoffer i kroppen. Læs med her!

Får dig til at tænke positivt

Det er påvist at massage booster udskillelsen af serotonin med op til 30%. Derudover øger det også udskillelsen af noradrenalin. Disse to stoffer er med til at øge din opmærksomhed på positive begivenheder og sænke din opmærksomheden på negative hændelser. Det tyder således på at ens lykkefølelse indirekte bliver påvirket, ved at hjernen fokuserer på de positive ting.

afslappet

Sænker smerter

Den øgede udskillelse af serotonin og noradrenalin har også vist sig at sænke smerterelateret aktivitet i hjernen. Det har sågar vist sig, at massage også har en smertedæmpende effekt på kroniske smerter. Derudover stimulerer massage også til øget udskillelse af oxytocin, hvilket aktiveter smertestillende endorfiner. Der er således flere stoffer der mindsker hjernens smertesignaler.

Bedre søvn og mindre daglig træthed

Det er påvist, at massage øger udskillelsen af serotonin og dapomin og modsat sænker den udskillesen af stresshormonet kortisol. Denne kombination er påvist at forbedre din søvn og mindske den træthed, du kan føle til dagligt. Sænkningen af kortisol er også med til at mindske angst og har vist sig at hjælpe til, at skabe nye gode vaner.

Massage kan altså medvirke til at reducere smerte, stress og angst, forbedre din søvn og få dig til at tænke mere positivt. Overordnet set vil du ved en omgang massage aktivere de neurotransmitter systemer, som arbejder for at gøre dig lykkeligere. Og derfor bliver du mere afslappet efter massage. Så mangler du en god undskyldning for at forkæle dig selv med en gang massage, så har videnskaben en masse gode bud til dig!

BOOK NU