Vaner – nøglen til en sund arbejdsdag - RaskRask

Vaner – nøglen til en sund arbejdsdag

Vaner – nøglen til en sund arbejdsdag

”Vi er, hvad vi gentagne gange gør”. Sådan sagde den gamle græske filosof, Aristoteles.

Hvilken relevans har det så for dig og dit arbejdsliv et par tusinde år efter, han sagde det? Det er et godt spørgsmål, men der er en mening med galskaben. Det, der menes med citatet, er nemlig, at vaner er altafgørende, når du vil lave noget om i dit liv – og vel at mærke vil gøre det permanent.

Hvis du har et ønske om at skabe et sundere miljø og kultur på din arbejdsplads, handler det om vaner. Men hvordan får du så integreret de gode og sunde vaner i din arbejdsdag? Og hvorfor er de dårlige vaner så lette at ty til, og de sunde så svære?

Læs med her og bliv klogere.

Sammenhold er altafgørende

Når du ønsker at skabe en forandring på din arbejdsplads i en retning mod mere bevægelse, sundere kost og større velvære, er vaner altafgørende. Det handler om at minimere de dårlige vaner og samtidig styrke de gode. Det er lettere sagt end gjort. Vi har alle haft en dårlig vane, som vi har haft et inderligt ønske om at slippe af med. Det er overhovedet ikke let. Gode vaner, tværtimod, har rigtig mange mennesker store problemer med at få implementeret i deres liv.

En af grundene til, at man så ofte falder i fælden, når det kommer til vaner, er, at man ikke har nogen at være sammen med det om. Når man er alene, kan man hurtigt komme til at tillade sig selv at slække lidt på de gode vaner og lade de dårlige tage overhånd. Der er heldigvis noget at gøre ved det. Det kaldes sammenhold. Hvis der på din arbejdsplads bliver skabt en fælles enighed om forandring, kan man holde hinanden i gang – og det er et ufatteligt effektivt redskab.

Skab gode kostvaner vha. en plan

Udover at du skal have nogle kolleger, der kan holde dig i gang, skal du også have en plan. Hvis du får de to ting til at gå op i en højere enhed, vil du opleve, at du kan implementere alle de positive vaner i dit arbejdsliv, som du ønsker.

Hvis du for eksempel ønsker at spise sundere på arbejdet – hvilket der er en rigtig god grund til, da en stor del af vores måltider foregår på arbejdspladsen – handler det om at gå sammen med nogle kolleger for at lave en plan.

Med denne simple metode kan du opleve store forandringer i din kost på arbejdspladsen og på andre områder, hvor du ønsker at lave en forandring.

Hyr ekstern hjælp for at holde motivationen ved lige

At holde den sunde livsstil ved lige på arbejdet kræver altså, at du har en plan, og at du har omgivet dig med nogle mennesker, der er villige til at holde dig ansvarlig for den plan. Hvis du ikke er i stand til at lave en plan, eller menneskene omkring dig ikke er i stand til at holde dig ansvarlig ift. dine vaner, kan det være en glimrende investering at få noget hjælp udefra.

Det kan hjælpe med den generelle sundhed på arbejdspladsen, og kan være med til at kickstarte den sunde kultur, som er så vigtig. Der er også mulighed for at få en massageordning til din arbejdsplads, hvor du kan få professionel hjælp til at komme kollegernes dårlige vaner og skavanker til livs, så de kan præstere deres bedste.

Få en sundere arbejdsplads