fbpx
vidste ikke om massage

Det vidste du måske ikke om massage

Det vidste du måske ikke om massage

Det er nok de færreste , som er i tvivl om, at massage er en rar og behagelig oplevelse for krop og sjæl. De fleste kender også vigtigheden af at få løsnet op i muskulaturen og renset ud i affaldstofferne, hvis man vil holde kroppen tip-top og undgå komplikationer senere i livet.

Vi går op i sundhed som aldrig før. Vi er blevet langt bedre til at lytte til kroppens signaler og behov. Og forstår dermed vigtigheden af at give kroppen lidt igen.

Derfor sidder du måske og tænker, at man skal stå tidligere op, hvis man vil fortælle dig noget nyt og overraskende om massage. Du ved i forvejen alt, hvad der er værd at vide. Men læser du med lidt endnu, så skulle der alligevel nok være chance for at få kaffen galt i halsen. Vi har nemlig fundet en håndfuld sjov, interessante og alternative fakta, som med garanti vil efterlade dig med en ”det-var-lige-godt-s…” følelse.

Vidste du for eksempel, at massage anses for at være en af verdens ældste helbredsmæssige behandlingsformer og blev anvendt i Kina længe før vores tidsregning. Man har rent faktisk fundet malerier i Egyptiske templer, af personer som modtager en massagelignende behandling. Og så siges det, at Julius Cæsar anvendte massage som led i behandlingen mod sin epilepsi.

Alt dette vidste du måske allerede?

Men vidste du også at evnen til at føle, er den første sans kroppen udvikler, og muligvis den sidste som forsvinder igen. En enkelt berøring kan få pulsen til at falde og sænke blodtrykket. Huden er kroppens største organ, og fungerer som beskyttelsesdragt mod kulde og varme. Og med millioner af følelsesreceptorer i huden, er det muligt at føle effekten af en kropsmassage fuldt ud.

Har det alligevel lykkes os at fange din interesse, så kommer her en liste med flere skøre fakta om massage

 • Den første dokumenteret beskrivelse af massage stammer fra Kina 3000 f.Kr.
 • Massage som ord blev anvendt første gang i England omkring det 15. århundrede.
 • Der findes mere end 80 forskellige massageformer i dag.
 • Vi har 640 muskler i kroppen.
 • De 3 typiske årsager til at folk opsøger en massør, er afslapning, ømme muskler, samt stress.
 • I 1996 blev massage for første gang tilbudt som en medicinal service under OL i Atlanta
 • På Hawaii anvender man en massageform, hvor man forsøger at mime bevægelserne i bølgerne og hula-hula dansen.
 • En anden interessant form for massage bliver kaldt Esalen, og har til formål at helbrede sindsrelaterede følelser.
 • Skuespilleren Bob Hope modtog dagligt massage for at holde sig sund og rask – Han blev 100 år.
 • For nyligt var 1000 massageterapeuter samlet i Indonesien til verdens største gruppeterapi-event
 • Den nuværende vestlige livsstil, garanterer problemer med ryggen i fremtiden.
 • Massage hjælper til med at forbedre immunforsvaret.

Eftersigende havde Julius Cæsar også et ritual, som indebar at blive nappet over hele kroppen. Angiveligt for at afhjælpe nervesmerter og samtidig forhindre epileptiske anfald. Om det virkede, står der ikke skrevet noget om. Og da det desværre ikke var muligt at få en personlig kommentar, må det forblive i det uvisse. Under alle omstændigheder er det nok de færreste massører, som niver i deres klienter i dag.

Og gudskelov for det!

BESTIL MASSAGE