Det vidste du måske ikke om massage | RaskRask
vidste ikke om massage

Det vidste du måske ikke om massage

Det vidste du måske ikke om massage

Det er nok de færreste, der er i tvivl om at massage er en rar og behagelig oplevelse for både krop og sjæl. De fleste kender også vigtigheden af at få løsnet op i muskulaturen og renset ud i affaldsstofferne, hvis man vil holde kroppen tip-top og undgå komplikationer senere i livet.

Vi går op i sundhed som aldrig før! Vi er blevet langt bedre til at lytte til kroppens signaler og behov, og forstår dermed vigtigheden af at give kroppen lidt igen.

Derfor sidder du måske og tænker, at man skal stå tidligt op, hvis man vil fortælle dig noget nyt og overraskende om massage. Du ved jo i forvejen alt, hvad der er værd at vide om massage; men læser du med lidt endnu, så skulle der alligevel nok være en lille risiko for, at få kaffen galt i halsen. Vi har nemlig fundet en håndfuld sjove, interessante og alternative fakta, som med garanti vil efterlade dig med en ”det-var-lige-godt-s…” følelse.

Vidste du for eksempel, at massage anses for at være en af verdens ældste helbredsmæssige behandlingsformer? Og at det blev anvendt i Kina længe før vores tidsregning? Man har rent faktisk fundet malerier i gamle egyptiske templer af personer som modtager en massagelignende behandling. Og så siges det også, at Julius Cæsar anvendte massage som led i en behandlingen mod sin epilepsi.

Alt dette vidste du måske allerede?

Men vidste du så også, at evnen til at føle er den første sans kroppen udvikler, og at det muligvis er den sidste sans som forsvinder igen? En enkelt berøring kan få pulsen til at falde og sænke blodtrykket betragteligt. Huden er kroppens største organ, og fungerer som beskyttelsesdragt mod kulde og varme. Og med millioner af følelsesreceptorer i huden er det muligt at føle effekten af en kropsmassage fuldt ud.

Har det alligevel lykkes os at fange din interesse, så kommer her en liste med flere skøre fakta om massage:

 • Den første dokumenterede beskrivelse af massage, stammer fra Kina 3000 f.Kr.
 • Massage som ord, blev anvendt første gang i England omkring det 15. århundrede.
 • Der findes mere end 80 forskellige massageformer i dag.
 • Vi har 640 muskler i kroppen.
 • De 3 mest typiske årsager til at folk opsøger en massør er afslapning, ømme muskler og stress.
 • I 1996 blev massage for første gang tilbudt som en medicinal service under OL i Atlanta.
 • På Hawaii anvender man en massageform, hvor man forsøger at mime bevægelserne i bølgerne og hula-hula dansen.
 • En anden interessant form for massage bliver kaldt Esalen, og har til formål at helbrede sindsrelaterede følelser.
 • Skuespilleren Bob Hope modtog dagligt massage, for at holde sig sund og rask – Han blev 100 år!
 • For nyligt var 1000 massageterapeuter samlet i Indonesien til verdens største gruppeterapi-event.
 • Den nuværende vestlige livsstil, garanterer problemer med ryggen i fremtiden.
 • Massage hjælper til med at forbedre immunforsvaret.

Eftersigende havde Julius Cæsar også et ritual, som indebar at blive nappet over hele kroppen. Angiveligt for at afhjælpe nervesmerter og samtidig forhindre epileptiske anfald. Om det virkede, står der ikke skrevet noget om. Og da det desværre ikke var muligt at få en personlig kommentar, må det forblive i det uvisse. Under alle omstændigheder er det nok de færreste massører, som niver i deres klienter i dag.

Og gudskelov for det!

BESTIL MASSAGE