8 gode spørgsmål inden din massage | RaskRask

Inden du modtager en massage, er der nogle overvejelser du kan gøre dig, så du og din massør kan blive enige om, hvilken behandling, der er den mest optimale for dig. Læs med her og følg vores 8 gode råd, som du nemt kan forberede inden din massage starter. På den måde får du mest muligt ud af din behandling:

1. Er du allergisk over for massageolie?

Hos RaskRask benytter vores fagpersoner sig af en naturlig økologisk olie uden parfume. Dog er det er vigtig, at din massør bliver informeret om eventuelle allergier over for den olie der bliver brugt, så der undgås allergiske reaktioner. 

2. Har du tidligere haft skader?

Har du lige pådraget dig en skade, eller har du tidligere haft en skade, så er det vigtigt, at din massør får det at vide inden behandlingen går i gang. Dermed ved din massør, hvilke områder der skal tages hensyn til, og du undgår at massagen bliver smertefuld. Det er også vigtig, at du giver massøren besked, hvis du har fået at vide fra din læge eller fysioterapet ikke at anstrenge dig fysisk – også selvom det ikke har nogen direkte relevans for den forestående massagebehandling. 

3. Hvordan bruger du din krop i din dagligdagen?

Din krop er ikke skabt til at være inaktiv hele dagen, og de fleste af os har stillesiddende arbejde, hvor kroppen ikke er i særlig meget bevægelse. Dette kan giver smerter og spændinger i kroppen, især i nakke-og skulderregionen. Giver du din massør besked, har din behandler mulighed for at give dig en skræddersyet massage. 

4. Hvad vil du gerne have ud af din massagebehandling? 

Den bedste behandling sker gennem en god dialog. Så har du brug for en massage, der går i dybden med visse muskelgrupper, så tag en snak med din massør, så I har en fælles forståelse for, hvad du forventer af massagebehandlingen.

5. Er der områder som ikke må masseres?

Informer din massør, hvis der er områder du ikke ønsker skal masseres – det kan f.eks. være, at du ikke ønsker massage af dine ankler, eller massage nær din hals. Andre almindelige ønsker kan også omfatte, at behandleren ikke skal give massage af ansigt, hoved eller hår, og selvfølgelig undgå akutte skader. 

6. Er du gravid?

Hvis du er gravid, er det vigtigt at bestille en gravidmassage, så du kan ligge komfortabelt på en massagebriks, som er beregnet til gravide. Hos RaskRask benytter vores fagpersoner sig af tæpper og puder til at støtte med, mens man ligger på siden. Fortæl også din massør, hvis det er tidligt i din graviditet. 

7. Tager du noget medicin?

Hvis du tager smertestillende medicin, er du mindre følsom overfor de tryk som massøren foretager, og dermed i mindre grad i stand til at sige til, hvis massøren masserer for dybt. Hvis du giver massøren besked om, at du er på smertestillende medicin, vil han/hun udføre en let massage i stedet. Nogle bivirkninger fra medicin kan påvirke din massagebehandling. Blodfortyndende medicin kan have tendens til at give blå mærker, og andre former for medicin kan gøre dig svimmel, hvilket kan betyde, at du skal have ekstra hjælp, når du skal op og ned fra massagebriksen. Fortæl derfor din behandler om du tager noget medicin, så de kan justere massagen, hvis det er nødvendigt. 

Vær ærlig omkring din hverdag og dine behov

Ovenstående giver dig tid til at tænke over svarene før massøren kommer hjem til dig. Dette gør arbejdet nemmere for massøren, og giver dig en bedre massagebehandling.

Alle kæmper med at starte nye rutiner. Hvis din massør har givet dig nye øvelser til at overkomme din udfordring, og du ved, at du ikke kan få det til at passe ind i din hverdag, så fortæl dette til massøren! Hvis du fortæller, at du har lavet øvelserne, uden egentligt at have gjort det, kan det påvirke din massagebehandling, eftersom massøren vil forvente forbedringer indenfor et bestemt tidsrum. Samtidig vil du ikke kunne se nogen fremgang. Så vær ærlig overfor dig selv og massøren, og få et mere simpelt program, der er mere overkommeligt i en travl hverdag.

Det er i øvrigt en god idé at være opmærksom på, at langt de fleste skavanker kræver et behandlingsforløb, med flere behandlinger inkluderet. Altså kan du inden din behandling tænke over, hvordan du bedst kan få de næste behandlinger til at passe ind i din hverdag. Oftest vil det være optimalt, hvis der går 1-2 til uger mellem dine behandlinger, men det kommer an på din konkrete problematik. Hvis din behandling er mere rettet mod vedligeholdelse og velvære, vil det oftest være mere passende med 4-6 uger mellem dine behandlinger. Massøren vil være behjælpelig med at vurdere dette. Efter din behandling kan du sammen med massøren planlægge den næste tid, som passer til din kalender!

Ovenstående 8 råd er hurtige og nemme at gennemgå, og de vil give dig en bedre fysiurgisk massage, som du får langt mere ud af. God massage!

Hvis du har nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på vores Facebook-chat, ringe på 93 88 00 63 eller skrive en mail til info@raskrask.dk.

BOOK DIN MASSAGE HER

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen