Fem øvelser mod smerter i ryggen | RaskRask

Stillesiddende arbejde og gentagne bevægelser kan øge risikoen for muskelspændinger og myoser i kroppen. Derfor kan det være en god idé at supplere et massageforløb med lidt lette øvelser hjemme i stuen.

Kroppen reagerer på vedvarende belastning ved at spænde musklerne op, og hvis det fortsætter, kan det føre til smertefulde og vedvarende spændinger. 

Det er ikke bare ubehageligt, men kan samtidig begrænse arbejdsdagen og gøre daglige aktiviteter besværlige.

Den gode nyhed er dog, at der findes et par øvelser, du selv kan lave for at forebygge og minimere smerterne mest muligt. Alt hvad du behøver er et stuegulv og et par blå shorts.

Øvelserne henvender sig særligt til smerter i lænden:

ØVELSE 1:

I den første øvelse ligger man udstrakt på ryggen. Herefter tager man fat bagom knæet på det ene ben og trækker det forsigtigt ned mod brystkassen med begge arme.

Positionen holdes i 30 til 60 sekunder og gentages med det andet ben.

ØVELSE 2:

Denne øvelse kaldes ‘barnet’. Her sætter man sig på knæene, bøjer kroppen fremover og krummer ryggen forsigtigt, mens man strækker sine arme foran sig.

Hold denne position i 30 sekunder, hold en kort pause og gentag øvelsen.

ØVELSE 3:

I den tredje øvelse lægger du hænderne på knæet og knæler med det ene ben, som var du ved at blive slået til ridder af dronningen.

Ret ryggen, stræk i 30 sekunder og gentag øvelsen med det andet ben.

ØVELSE 4:

De sidste to øvelser er lidt mere tekniske. Her handler det om at skabe en slags flitsbue-effekt i den ene side af kroppen, ved at tag fat om det ene ben og føre det om på ryggen.

Stræk ud i 30 sekunder og gentag på den anden side.

ØVELSE 5:

I den sidste øvelse starter man med at lægge sig fladt på ryggen. Herefter lægger man det ene ben over det andet og vrider hoften en smule.

Ideen er, at underkroppen strækkes i en sidelæns position, imens overdelen (skuldre og arme) bliver liggende på gulvet.

Ligesom i de ovenstående øvelser holdes positionen omkring 30 sekunder, inden man skifter side.

Træning og massage mod smerter og spændinger

Kombinationen af træning og massage kan være en effektiv løsning mod spændinger og smerter i kroppen.

Træning kan hjælpe med at styrke musklerne og forbedre kropsstillingen, hvilket kan reducere belastningen på de områder, der er udsat for spændinger og smerter.

Massage kan hjælpe med at løsne op for muskelspændinger og øge blodgennemstrømningen til de berørte områder, hvilket kan mindske smerter og øge fleksibiliteten.

Ved at kombinere disse to tilgange kan man opnå en mere omfattende og helhedsorienteret tilgang til behandling af spændinger og smerter i kroppen.

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen