Massage til mødregruppen | RaskRask

Der bliver snakket om mange forskellige ting, når man er samlet i mødregruppen – men for det meste handler alle emnerne om børn. Det er også børnene man som udgangspunkt har til fælles, når man mødes de første par gange. Det er dog vigtigt, at man ikke kun fokuserer på de små, men også husker sig selv og hinanden; mødrene! Det er hårdt for kroppen at gennemgå en graviditet med de mange ekstra kilo, men det er mindst lige så hårdt, når graviditeten er færdig. Man bærer ikke kun på sit barn i de 9 måneder det er i maven. Det fortsætter længe efter fødslen, og barnet bliver kun tungere og mere mobilt, hvilket gør det mere og mere udfordrende at bære rundt på.

mødregruppen

Netop det emne vendte en mødregruppe fra Tilst en dag til deres ugentlige sammenkomst; de døjede alle med spændinger og smerter i kroppen. Både fra de mange løft, lange gåture med barnevogn og de akavede amme- og sovestillinger, som man som mor kommer ud for på daglig basis. De blev hurtigt enige om, at de ikke havde lyst til at bruge deres barsel på at gå og have ondt. Sumeyra, der er mor til Seyyid, havde tidligere benyttet sig af en dygtig massør igennem RaskRask ved navn Ulla O, og foreslog gruppen at booke hende. På den måde kunne de alle få en halv times massage og samtidig kunne de passe hinandens børn imens.

Sumeyra fortæller

“Jeg har tidligere fået massage af Ulla O, og jeg synes hun er rigtig dygtig! Det er så smart, at vi kan gøre det på den her måde, for jeg vil ikke hele tiden have passet min søn. Og hvis man både skal huske sin mand og også have tid til at pleje sig selv, kan det hurtigt blive for meget pasning.”

Gruppen mødes normalt om tirsdagen, men det blev en torsdag, hvor både de og massøren kunne finde tid. Briksen som massøren Ulla O. har med, bliver stillet an inde på Seyyids værelse, rummet der er længst fra stuen, så den der bliver masseret kan få mest muligt ro. De er kun to mødre til at starte med og Sumeyra får massage, mens Anja ser efter Seyyid og sin egen søn Eskild. Mie støder til med lille Emma og senere kommer Sandeep med datteren Manisha.

Hvis man har været i en mødregruppe før ved man godt, at der skal være dækket op til hygge. Sumeyra har sørget for både kaffe, sodavand, frugt og chips, og mens de skiftevis får massage i mødregruppen går snakken. Der er især fokus på opstart af grød og mos, for da babyerne er 4-5 måneder gamle, er det det som der optager mødrenes tid og bekymringer.

mødregruppen

Da lille Eskild sover, får Anja lov til at være den næste der skal masseres, selvom de havde aftalt en rækkefølge inden massøren kom. Efter hendes halve times massage, hvor sønnen har sovet tiden væk kommer hun ud.

“Det var virkelig dejligt! Hun trykkede nogle steder, hvor hun sagde at hun godt kunne mærke at jeg går og holder på en baby.”

Flere ideer fra mødregruppen

Udover dagen med massage har mødregruppen også planlagt andre ting de skal lave sammen, i løbet af deres barsel. Den efterfølgende uge skal de på besøg på et plejehjem, i forbindelse med et projekt om besøgsbabyer, og der er også snak om måske at prøve en tur i babybio.

Har du og din mødregruppe også fået lyst til at forkæle jer selv og hinanden med massage, kan i kontakte RaskRask på facebook HER, på telefon 93 88 00 63 eller skrive en mail på info@raskrask.dk for at høre nærmere.

MASSAGE TIL MØDREGRUPPER

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen