fbpx
massørjob

Hvordan bliver jeg massør?

Hvordan bliver jeg massør?

Drømmer du om en karriere hvor du kan bruge massagen til at hjælpe andre? Her kan du læse mere om, hvad det kræver at blive massør – både som personligt og som uddannelse.

1. Har du hjertet på rette sted? 

Du føler måske selv, at du har nogle kyndige hænder som kan yde et godt stykke arbejde. Men at være massør handler om mere end at bruge hænderne. En god massør er også empatisk, tålmodig og passioneret. Når du både bruger hjernen og hjertet hjælper du folk med at forbedre deres liv og skabe et større overskud i hverdagen. 

  • Du skal være forstående for deres velvære og sætte dig ind i deres livssituationer. 
  • Du skal være tålmodig overfor patienten og høre om deres udfordringer, som de dagligt står overfor. 
  • Udfordringerne kan være fysiske, men også psykiske udfordringer som stress, angst og depression kan skabe spændinger i kroppen.

2. Hvad kræver det at blive massør og hvor lang tid tager det?

En god måde at lære mere om massagekunsten er at tale med en massageterapeut og selv få en massage. Her kan du stille spørgsmål til massøren og blive klogere på, hvad det kræver at blive massør.

Dernæst kræver det et højt fagligt niveau, hvor du skal have mod på, at der skal påregnes 8-10 timers lektielæsning pr. uge, alt efter hvor god du er til indlæring. 

Uddannelserne til massør eller kropsterapeuet består af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. Du skal have interesse for kroppens anatomi, fysiologi og sygdomslære, som er de teoretiske fag, uddannelsen består af. De forskellige massørskoler kører deres teoretiske lektioner forskellige tidspunkter på dagen. Nogen vælger at have morgenhold, hvor andre kører aftenhold i 3-8 måneder. Hvis man ikke har tid til den ugentlige teoretiske og praktiske undervisning, så kan man tage uge- eller weekendkursus, som typisk varer i 1-3 år. 

3. Hvor kan jeg tage min uddannelse som massør?

En uddannelse som massør kan du tage flere steder i Danmark på massageskoler. Nedenfor vil vi anbefale nogle massageskoler, som vores egne massører er blevet udlært igennem.

  • At-work blev stiftet i 1992 af Camilla Hilbrands, som forudså, at sundhed på arbejdspladsen vil være en fordel for medarbejderne. AtWork har 100 undervisere som uddanner både private, som til virksomheder – Hvor de uddanner folk til massører, personlig trænere, instruktører, zoneterapeuter m.fl.

I virksomheder videreuddanner de folk i HR-personale, lægesekretærer, fysioterapeuter, jordemødre m.fl. Man kan tage uddannelserne både i Aarhus, Frederiksberg, Roskilde og Odense.

  • Tengbjerg Massørskole blev stiftet i 2001 af Jeppe Tengbjerg. Skolen tilbyder både en uddannelse som massør, zoneterapeut og en akupunkturuddannelse. Derudover tilbyder skolen en række efteruddannelser blandt andet inden for skadesterapi og muskelterapi. I den tekniske undervisning får du uddannelse i anatomi, fysiologi, sygdomslære og læren om de grundlæggende krav for at blive selvstændig. 

Teoriundervisning veksler mellem gruppearbejde, holdundervisning og opgaveløsning. Dermed sikres der en bred forståelse. 

Derudover tilbyder de også E-learning for dig, som har brug for en hverdag med stor fleksibilitet. På den måde får de studerende et læringsforløb gennem en læringsplatform, hvor de kan tage forløbet derhjemme – uanset om man befinder sig i Danmark, Spanien eller USA. Den teoretiske undervisning bliver udsendt fra Næstved.

  • Massørskolen Fyn blev stiftet i 2011 af Anders Nielsen og Jens Steen Nielsen. De havde begge en viden inden for sundhed og kroppens funktioner, som de gerne ville dele med andre. Udover at have teoretiske fag som anatomi, fysiologi og sygdomslære, så får man lov til at komme ud i praktik i skolens professionelle klinik. Her lærer man at håndtere et kundeforløb og opfølgning på behandlinger. 
  • Innowell blev stiftet i 2005 af Brian Moesgaard. Innowell tilbyder fjernundervisning med mulighed for at kombinere med skole, hvor uddannelsen og kurser indeholder lige så meget teori og praksis som et traditionelt studie. Innowell mener, at fjernundervisning-metoden er et godt værktøj til at realisere den enkelte studerendes uddannelsesbehov, hvis man har brug for fleksibilitet. Gennem fjernundervisning er det også muligt for underviserne at følge med i de studerendes aktiviteter.  

E-learning giver gode resultater, som styrker indlæringen og støtter forløbet. Der er bedre muligheder for de mennesker som er ordblinde, som har svært ved at følge med i klasseundervisning. Med e-learning kan man læse i sit eget tempo, så det giver bedre indlæring. 

Prisen for en uddannelse som massør kan variere meget, alt efter hvor lang tid uddannelsen varer, men kan koste mellem 10.000 – 120.000 kr. (her får man ikke SU).

4. Hvad skal jeg specialisere mig i? 

Du skal gennemtænke din muligheder, da der findes mange typer og uddannelser indenfor massage. Nogle uddannelser som massør eller behandler er rettet mod at helbrede muskler, andre er mod at lette stress og igen andre mod at hjælpe med specifikke fysiske lidelser. Det vil derfor være en god ide at overveje, hvad du er mest interesseret i, så du kan være sikker på at få passende træning. Du kan stille nogle spørgsmål, hvad det indebærer at være massør, og derefter begynd at tænke hvilken type massageterapeut du vil være.

Nedenfor vil der være et par forskellige typer af massage at undersøge:

  • Sportsmassage er en effektiv måde at massere på og er mere dybdegående, og den er især god for sportsudøvere, da muskelfibrene brydes ned under sport, og skal genopbygges bagefter. Her hjælper massagen med at hele disse fibre og reducere ømheden.

Selvom massagen primært udføres med hænderne, så kan man også benytte sig af andre metoder såsom, albuer, underarme og knæ. På den måde lægges det nødvendige tryk. Det overordnede mål med massagen er at give en god afslappende oplevelse, så kunden får et bedre velvære. Husk at have en god dialog med kunden, så kunden føler sig tryg igennem behandlingen. 

  • Fysiurgisk massage er en dybdegående massage, hvor der tages udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning af muskler, knogler, sener og ledbånd. Massagen fokuserer på bindevævet og led i kroppen, og anbefales til dem som har muskelspændinger. Man arbejder som regel fra område til område, hvor man starter med stødende tryk, så musklen bliver varm og afslappet og derefter dybdegående massage. Varmes musklerne ikke op, så vil behandlingen være mindre effektiv, da kroppen automatisk vil spænde imod. Når den spændte muskel er varm, bliver man i området og arbejder hele musklen igennem så spændingerne forsvinder. 
  • Velvære-massage er en klassisk gennemarbejdning af kroppen, hvor der åbnes op for sund og sjæl, ved at massagen påvirker dit nervesystem positivt. Gennem den travle hverdag opbygger kroppen usunde mængder af stresshormoner grundet fx arbejdet, deadlines, trafikpropper og problemer i parforholdet. Disse hormoner kan have en negativ effekt på fysiske problemer, som resultere i fordøjelsesproblemer, hovedpine eller søvnløshed. Med en velvære massage nedsætter det stresshormonerne i kroppen, og efterlader dig afslappet med en ny positiv energi.. 

Fysioterapeuter hjælper mennesker, der er berørt af skade, sygdom eller handicap gennem bevægelse og motion. Fysioterapi hjælper med at opretholde helbredet for mennesker i alle aldre og hjælper patienter med at håndtere smerter og forebygge sygdom. Behandlingen hjælper med at forbedre sin udvikling og lette bedring, hvilket gør det muligt for mange mennesker at blive i arbejde, så de ikke får sygedage på arbejdet. Det er et videnskabsbaseret erhverv og en en “hel person”-tilgang til sundhed og velvære.

5. Få dit certifikat

Når du er færdig med din uddannelse som massør, skal skolen hjælpe dig med at forstå licenskravene og få dit certifikat, så du kan yde behandlinger. Hvis du planlægger at starte din egen virksomhed, er du nødt til at få en virksomhedslicens fra din kommune, hvor du skal indsende dine certifikater, for at få udleveret et CVR-nummer.

Nogle vælger at søge alternativ behandling til psykiske såvel som fysiske problemstillinger, hvis de skal arbejde på en klinik. De fleste forsikringsselskaber vil kun forsikre behandlere, som er RAB-godkendte. Hos RaskRask skal man ikke være RAB-godkendt, før man kan komme ud og yde behandlinger. Vi er i stedet forsikret af Tryg-forsikring, som ikke stiller kravet at man skal være RAB-registreret. Det er en god mulighed for dig, som lige er blevet færdig med din uddannelse som massør, og gerne vil ud og have noget erhvervserfaring. RaskRask har også en del RAB-godkendte massører.

Registreret Alternativ Behandler er en mulighed for at skille dig ud, og det signalerer kvalitet og sikkerhed overfor dine klienter, eller potentielle klienter som søger en alternativ behandler, som har en større erfaring. En RAB-godkendelse er med andre ord en blåstempling, der giver din praksis bedre vilkår. 

6. Bestem, om du skal starte din egen virksomhed eller kigge efter et job.

I forlængelse af punkt 5, så er det nu tid til at finde ud af hvad dine muligheder er.
Selvom man normalt kan tjene flere penge på at starte egen virksomhed, så kan det være en lang proces. Det kan nemlig være vanskeligt at få klienter til at begynde med, og forretningsudgifterne kan hobe sig op. Hvis du vil starte egen virksomhed, så skal du leje en plads på et centralt sted for at hente masser af klienter – og på de centrale steder er der højere lejeudgifter.

Hvis du ikke vil være selvstændig, kan du starte ved en klinik. Her er det klinikken, som styrer din tid og ansvaret for dine tjeneste og forretninger, og her har du mere jobsikkerhed end som selvstændig med egen klinik. Der er dog begrænsede antal jobs og arbejdstimer ved etablerede klinikker.

Hvis du ønsker at være chef for dig selv, slippe for de administrative opgaver, have fuld fleksibilitet, styre din egen tid og tjene gode penge – Her kan du læse mere om arbejdet som massør, hos RaskRask.

7. Gør en forskel

Nu er du forhåbentlig blevet fyldt op med en masse værdifulde informationer, og blevet klogere på hvad du vil. Gør en forskel for de mennesker, som ønsker mere velvære i deres liv ved at blive en del af massørholdet hos RaskRask. Vi håber, at du vil overvejelse en uddannelse som massør. Vores mål er at fremme trivsel og velvære hos det enkelte menneske, og vi vil gerne have dig med på rejsen.

Kontakt os endeligt, hvis du er interesseret i at høre mere om samarbejdet.

Har du brug for mere information? Læs mere her

Du kan læse om fordelene ved at være massør hos RaskRask her.