Hvad tjener en massør? - RaskRask

Uanset om du drømmer om at blive massør eller allerede har færdiggjort din massøruddannelse har du med stor sandsynlighed allerede flere gange stillet dig selv spørgsmålet: hvad tjener en massør?

I denne blog dykker vi ned i de økonomiske aspekter af massør faget, og giver dig et omfattende overblik over, hvad du kan forvente at tjene som massør.

Hvilken type massør er du?

En massør løn afhænger af flere variabler. Vigtigst af disse er, hvilken type massør du er og hvilket ansættelsesforhold du har. Der er nemlig forskel på lønnen, du kan forvente som massør, afhængigt af om du er ansat massør, selvstændig massør eller selvstændig massør hos RaskRask.

Det lyder måske en anelse kompliceret, men det er faktisk ret simpelt. Lad os hurtigt gennemgå de tre forskellige muligheder.

Ansat massør

De typiske jobmuligheder som ansat massør findes enten hos en fysioterapeut, en kiropraktor, et hotel eller en spa. Her vil lønnen naturligvis variere afhængigt af den specifikke arbejdsplads, men som udgangspunkt vil du de fleste steder kunne forvente at blive tilbudt en startløn på mellem 160-200 kr. I timen.

Det er dog ikke ligetil at blive ansat massør, og i særdeleshed ikke i en fuldtidsstilling. Langt størstedelen af de opslåede stillinger er deltidsstillinger med usikre og varierende arbejdstider, hvor travlhed på klinikken eller hotellet ofte bestemmer dit antal arbejdstimer, og dermed også, hvor meget du kan forvente at tjene.

Det er altså langt hen ad vejen en meget usikker tilværelse at være ansat massør. Af den grund vælger både mange nyuddannede såvel som erfarne massører at starte op som selvstændig i stedet. Lad os derfor fortsætte med at tage et kig på, hvad du kan forvente at tjene som selvstændig massør.

Selvstændig massør

Vælger du at springe ud som selvstændig massør, står du med en stor udfordring foran dig. At springe ud i det og være sin egen chef appellerer selvsagt nok til mange af os, men hvad mange også glemmer i farten er, at du altså selv står for at drive din forretning. 

Du kan læse meget mere om, hvad det kræver at være succesfuld som selvstændig massør her, men lad os i denne omgang kigge nærmere på, hvor meget du kan regne med at tjene som selvstændig massør.

Som selvstændig massør bestemmer du selv priserne på din massage, men det er en svær balancegang. Tager du for lidt kan du sandsynligvis ikke dække omkostningerne, der hører med til at være selvstændig. Tager du omvendt for meget vil du formentligt have svært ved at være konkurrencedygtig på markedet.

Der er også mange andre hensyn en selvstændig massør skal tage, som du måske ikke har overvejet i første omgang. Der er nemlig en række omkostninger forbundet med at være selvstændig massør, som du skal bruge både tid og ressourcer på.

Dette inkluderer omkostninger til husleje, markedsføring, forsikring revision, booking- og kassesystem foruden faste betalingsydelser til nødvendige services som NETS og MobilePay. Derudover skal hverdagsomkostninger som olie, lagenvask og sprit også medregnes blandt dine faste omkostninger.

Lad os prøve at tage et nærmere kig på din specifikke indtjening som selvstændig massør. Som et eksempel antager vi, at du tager 500 kr. for en 60 minutters massage. På en gennemsnitlig måned har du 30 kunder som nyopstartet selvstændig. Det vil resultere i en omsætning på 15.000 kr. samlet set. Derefter skal der fraregnes førnævnte diverse omkostninger du som selvstændig selv skal betale for. 

Herunder kan du se en udregning af din indtægt, når alle dine omkostninger som selvstændig er betalt. Den ser således ud:

Omsætning15.000 kr.
Betalingsservice150 kr.
Vask af lagner300 kr.
Olie300 kr.
Andre omkostninger (Mundbind, håndsprit osv)130 kr.
Variable880 kr.
Fortjeneste14.120 kr.
Husleje5.000 kr.
Markedsføring2.000 kr.
Revisor595 kr.
Vedligeholdelse af hjemmeside500 kr.
Kassesystem299 kr.
Nets83 kr.
Advokat (GDPR)350 kr.
Bookingsystem200 kr.
Resultat før skat5.093 kr.

Tager vi udgangspunkt i denne udregning resulterer det altså i en timeløn på 170 kr. (5.039 kr. / 30 timer) som selvstændig massør. Du vil altså som ansat massør og selvstændig massør stå tilbage med en timeløn, der som udgangspunkt er nogenlunde tilsvarende.  

Men hvordan er det så som selvstændig massør hos RaskRask?

Selvstændig massør hos RaskRask

Som selvstændig massør hos RaskRask står vi for at håndtere det administrative, heriblandt tidskrævende opgaver som kundeservice, regnskab og marketing. Vi betaler for alt markedsføring, og da du heller ikke skal betale husleje er det altså betydelige udgifter du sparer, som du ellers selv skal dække som selvstændig massør. Du skal dermed blot koncentrere dig om at udøve din passion; at hjælpe andre. Så står vi for resten.

Hos RaskRask sætter du også selv dine priser, og modtager i gennemsnit ca. 70 % af den pris. Vi har lavet en udregning over den gennemsnitlige udbetaling som selvstændig massør hos RaskRask baseret på det samme timeantal, som hvis du starter op som selvstændig massør:

Den gennemsnitlige udbetaling for selvstændige massører hos RaskRask ligger som sagt på 70%. Lad os igen antage, at du på en måned har masseret 30 timer og tager 500 kr. for en times massage. Det giver os følgende regnestykke:

(30 timer x 500 kr. x 0,7 gennemsnitlig udbetaling) = 10.500 kr. udbetalt. 

Du vil gennemsnitligt bruge ca. 30 minutter på transport til og fra dine kunder, svarende til 15 timer på en måned i dette eksempel med 30 timers massage. Dividerer vi din udbetalte løn med de 30 timer du har brugt på massage og de 15 timer du har brugt på transport (45 timer samlet) giver det os følgende regnestykke for at finde frem til den gennemsnitlige timeløn:

(10.500 kr. / 45 timer) = 233 kr. I timen.

Her står du altså tilbage med en timeløn på 233 kr. som selvstændig massør hos RaskRask baseret på den gennemsnitlige udbetaling.

Lad os afslutningsvist opsummere! En massør løn varierer altså af om du er ansat massør, selvstændig massør eller selvstændig massør hos RaskRask. Hvor du som ansat massør vil kunne forvente at tjene løn på 160-200 kr. i timen og som selvstændig massør omkring 170 kr. i timen, vil du derimod hos RaskRask stå til en gennemsnitlig timeløn på 233 kr. Ved at stige i graderne, og forhøje dit partnerniveau, vil du endda kunne øge din timeløn yderligere.

Hos RaskRask får du altså ikke kun muligheden for at være selvstændig massør på dine vilkår, men vil i langt de fleste tilfælde også blive kompenseret væsentligt bedre for det. 

Synes du det lyder som noget for dig? Ansøg om at blive selvstændig massør hos RaskRask her, og vi vender tilbage med svar hurtigst muligt!

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen