7 gode råd til efter massage - RaskRask

7 gode råd til efter massage

Når din massagebehandling er færdig, og din krop har fået et velfortjent og afslappet pause i løbet af dagen, kan det være en god idé at følge nogle af vores gode råd, som vil gavne din krop efter behandlingen. Læs med her, og få 7 gode råd til efter din massage, så du kan få det optimale ud af dens effekter. 

Slap af

Det er helt normalt at føle sig træt og udmattet efter massage behandlingen, og dine muskler kan føles ømme – ligesom hvis du havde trænet. Under behandlingen bliver der arbejdet med muskler og led, og derfor er det godt for din krop, at slappe af så den kan restituere. Så sørg for at få prioriteret hvile efterfølgende, så du kan blive i den rolige og afslappende fornemmelse, som massagen har givet dig. Du kan sagtens genoptage træning dagen efter, men forhold dig i ro i timerne efter behandlingen. 

råd

Drik vand efter massagen 

En stor procentdel af vores krop består af vand, og det er derfor vigtigt, at skylle nogle af affaldsstofferne ud af vores krop, så vi kan få fornyet energi og styrke immunforsvaret. Massage hjælper dig med at øge cirkulationen af både blodet og lymfesystemet. Dit blod har brug for vand for at holde sig i bevægelse, og gøre sit arbejde med at bringe ilt og næringsstoffer til dine muskler, organer og andet væv. Samtidig får du frigjort en masse affaldsstoffer under massagen. som bedst skylles ud med en masse vand.

Derfor anbefaler vi, at du øger din indtagelse af væske efter massage.

Massør fra Nørresundby yder massage i patientens eget hjem

Tag lidt at spise

Massage fremskynder ikke kun dit kredsløbssystem, det hjælper også fordøjelsessystemet. Man kan godt føle sig let efter en massage, og det skyldes, at din krop har brug for brændstof. Dit blodtryk falder nemlig under en massage, fordi kroppen bliver afslappet. Et råd vil derfor være, at du har en snack ved hånden til efter behandlingen. Det kunne fx være: 

  • Mørk chokolade (70-85%) m. mandel: (God balance mellem omega 3-fedtsyrer og protein)
  • Banan: Holder dit blodtryk nede, som hjælper mod at lindre kvalme
  • Blåbær: Indeholder antioxidanter og C-vitamin, som hjælper med at reducere stress.

Undgå rygning og alkohol efter din massage

Din massage sætter gang i blodomløbet og hjælper affaldsstofferne med at komme ud af kroppen. Derfor bør du undgå at ryge eller drikke alkohol efter din massagebehandling, da rygning og alkohol indeholder toksiner, som er dem kroppen forsøger at komme af med. Sørg i stedet for at drikke en masse vand. 

Fordele ved et varmt bad

Hvad er bedre end at synke ned i et dejligt varmt karbad og slappe helt af? Varmt vand giver kroppen mange gavnlige virkninger. Forskeren Steve Faulkner mener, at de varme bade har en antiinflammatorisk effekt på kroppen, og at det derved kan holde problemer væk som:

  • Stress, depression og aggressioner
  • Nervespændinger
  • Dårlig blodcirkulation

Hvis du ikke har et karbad, så vil et varmt brusebad også være godt.

Hvor ofte skal jeg have massage?

Vi anbefaler nye kunder en behandling hver 14. dag, så massøren kan komme i bunds med myoserne, som vil opstå med jævne mellemrum. Går der for længe mellem behandlinger, så kan det være svært at komme til bunds med spændingerne, og massøren skal starte forfra. Det vigtigste er dog, at du kan mærke forbedring, hver gang du har fået en massage.

Vi gør det nemt for dig

Med vores udekørende massage-koncept sørger vi for, at massage kan passe ind i en hektisk hverdag for dig. Mange af vores kunder føler sig bedre tilpas, når de kan få massage i deres private omgivelser, da de slipper for udfordringer med rejsebevær og ventetider. Du slipper for at stresse frem og tilbage og være afhængig af klinikkens åbningstider. Hos RaskRask tilbyder vi tider både i hverdag og weekend – så vi skal nok finde en tid, når det passer dig.

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en massør, træner eller yogalærer nær dig

Book nu