7 gode råd til efter massage - RaskRask
massage efter behandlig hero img

7 gode råd til efter massage

7 gode råd til efter massage

Du er færdig med din massage og din krop har aldrig haft det bedre. Din massør gav dig nogle råd med på vejen, men du glemte at lytte efter, da du allerede har trukket stikket. Du ligger nemlig allerede i sofaen og nyder den afslappede følelse. Så hvad var det nu, massøren havde af gode råd?

Råd #1: Læg mærke til din krops reaktion

Har du på et tidspunkt oplevet, at din krop har reageret på massage-behandlingen? Det er helt normalt! Din krop kan føles øm flere dage efter, da der bliver løsnet op for blodkarrene, så der bliver skabt en bedre blodcirkulation. Ømheden skyldes, at massøren arbejder med musklerne som en passiv træningsform, så de bliver aktiveret. Det er derfor vigtigt at slappe af i musklerne, og at det ikke gør ondt. Fortæl massøren, hvad du mærker, så vil du få mere ud af behandlingen.

råd

Råd #2: Husk vandet! Kroppen har brug for det

Vi kan ikke understrege det nok! En stor procentdel af vores krop består af vand, og det er derfor vigtigt, at skylle nogle af affaldsstofferne ud af vores krop, så vi kan få fornyet energi og styrke immunforsvaret. Massage hjælper dig med at øge cirkulationen af både blodet og lymfesystemet. Dit blod har brug for vand for at holde sig i bevægelse, og gøre sit arbejde med at bringe ilt og næringsstoffer til dine muskler, organer og andet væv. Samtidig får du frigjort en masse affaldsstoffer under massagen, som bedst skylles ud med en masse vand.
Derfor anbefaler vi, at du øger din indtagelse af væske efter massage.

Råd #3: Tag en snack 

Massage fremskynder ikke kun dit kredsløbssystem, det hjælper også fordøjelsessystemet. Man kan godt føle sig let efter en massage, og det skyldes, at din krop har brug for brændstof. Dit blodtryk falder nemlig under en massage, fordi kroppen bliver afslappet. Et råd vil derfor være, at du har en snack ved hånden til efter behandlingen. Det kunne fx være: 

  • Mørk chokolade (70-85%) m. mandel: (God balance mellem omega 3-fedtsyrer og protein)
  • Banan: Holder dit blodtryk nede, som hjælper mod at lindre kvalme
  • Blåbær: Indeholder antioxidanter og C-vitamin, som hjælper med at reducere stress.

Råd #4: Hvil dig til et bedre resultat!

Mange har for vane at genoptage dagens gøremål, så snart de har forladt klinikken. Det er ikke en god idé. I stedet bør du hvile dig 20-30 min. efter endt behandling for at opnå det bedste resultat, hvor du enten kan:

  • Sætte fødderne op
  • Læse en bog
  • Se TV
  • Tage en lur

Med en massage i hjemmet har du de bedste forudsætninger for at komme helt ned i gear. Så læn dig tilbage, lyt til din krop og skab mere velvære! Det er en god ide at hjælpe din krop med at forlænge den afslappende følelse, så du kan komme hurtigere ovenpå. Sørg for, at du giver dig selv tid til at restituere. Du kan sagtens genoptage eventuel træning dagen efter. 

Råd #5: Fordele ved et varmt bad

Hvad er bedre end at synke ned i et dejligt varmt karbad og slappe helt af? Varmt vand giver kroppen mange gavnlige virkninger. Forskeren Steve Faulkner mener, at de varme bade har en antiinflammatorisk effekt på kroppen, og at det derved kan holde problemer væk som:

  • Stress, depression og aggressioner
  • Nervespændinger
  • Dårlig blodcirkulation

Hvis du ikke har et karbad, så vil et varmt brusebad også være godt.

Råd #6: Hvor ofte skal jeg have massage?

Det afhænger selvfølgelig helt af det enkelte menneske. Vi anbefaler nye kunder en behandling hver 14. dag, så massøren kan komme i bunds med myoserne, som vil opstå med jævne mellemrum. Går der for længe mellem behandlinger, så kan det være svært at komme til bunds med spændingerne, og massøren skal starte forfra. Det vigtigste er dog, at du kan mærke forbedring, hver gang du har fået en massage.

Råd #7: Vi gør det nemt for dig

Med vores udekørende massage-koncept sørger vi for, at massage kan passe ind i en hektisk hverdag for dig. Mange af vores kunder føler sig bedre tilpas, når de kan få massage i deres private omgivelser, da de slipper for udfordringer med rejsebevær og ventetider. Du slipper for at stresse frem og tilbage og være afhængig af klinikkens åbningstider. Hos RaskRask tilbyder vi tider både i hverdag og weekend – så vi skal nok finde en tid, når det passer dig.