fbpx

Privatlivspolitik

PERSONDATAPOLITIK

I denne persondatapolitik beskrives, hvordan RaskRask.dk ApS (“vi”, “os”, “vores”) behandler dine personoplysninger.

Du accepterer, at dine personoplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med denne persondatapolitik. Behandling af dine personoplysninger er blandt andet nødvendig for, at vi kan indgå og opfylde aftaler med dig, besvare dine henvendelser og sende dig nyhedsbreve (hvis du har samtykket hertil).

  1. KONTAKTOPLYSNINGER
    1. Vi er dataansvarlige i henhold til gældende databeskyttelseslovgivning, herunder Databeskyttelsesloven og Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 (”Databeskyttelsesforordningen”).
    2. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne persondatapolitik, kan du kontakte os på:
  2. PERSONOPLYSNINGER
    1. Vi indsamler og behandler visse personoplysninger om dig til de formål, der fremgår af afsnit 3 nedenfor.
    2. Vi behandler de personoplysninger, som du giver os, herunder kontaktoplysninger (eksempelvis navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse), oplysninger om dit køb og helbredsoplysninger, som du oplyser i forbindelse med dit køb.
    3. Herudover indsamler og behandler vi automatisk visse personoplysninger om din brug af vores hjemmeside via cookies, herunder IP-adresser, browsertype og hvilke sider, du har besøgt. Du kan læse mere om vores brug af cookies i punkt 10 nedenfor.
  3. ANVENDELSE AF DINE PERSONOPLYSNINGER
    1. Vi anvender alene dine personoplysninger til følgende formål:
      • a. at opfylde vores aftale med dig, herunder for at levere de ydelser og den service, som du har bedt om;
      • b. at kommunikere med dig om særlige tilbud, reklamemateriale og andre nyheder om vores ydelser, herunder via e-mail, hvis du har givet samtykke til sådan markedsføring;
      • c. at målrette bannerannoncering i forhold til dine interesser og din adfærd på vores hjemmeside;
      • d. at udarbejde statistikker og analyser, der gør os i stand til at forbedre din kundeoplevelse og vores hjemmeside;
      • e. at overholde vores juridiske forpligtelser;
      • f. at besvare dine henvendelser; og
      • g. at fastlægge, gøre gældende eller forsvare et retskrav.
  4. OVERFØRSEL AF DINE PERSONOPLYSNINGER TIL TREDJEPARTER
    1. Vi kan i det omfang, det er relevant, overføre dine kontaktoplysninger og oplysninger om dit køb til de kategorier af tredjeparter, som fremgår nedenfor:
      • a. Serviceudbydere, herunder eksempelvis hosting-udbydere, tredjeparter som yder ITsupport, eller udbydere af analyseværktøjer og CRM-systemer;
      • b. Samarbejdspartnere, der assisterer med vores forretningsaktiviteter, herunder eksempelvis vores tilknyttede massører;
      • c. Rådgivere, herunder eksempelvis revisorer og advokater; og
      • d. Offentlige myndigheder, herunder eksempelvis SKAT.
    2. Dine helbredsoplysninger kan vi i det omfang, det er nødvendigt, overføre til de kategorier af tredjeparter, der fremgår nedenfor:
      • a. Samarbejdspartnere, der assisterer med vores forretningsaktiviteter, herunder
        eksempelvis vores tilknyttede massører; og
      • b. Rådgivere, herunder eksempelvis advokater.
    3. Du kan være sikker på, at overførsel af dine personoplysninger altid vil ske i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning og under passende sikkerhedsforanstaltninger.
  5. OVERFØRSEL TIL TREDJEPARTER UDEN FOR EU/EØS
    1. Nogle af de tredjeparter, som vi overfører personoplysninger til, kan være lokaliseret uden for EU/EØS. Når vi overfører dine personoplysninger til modtagere i lande uden for EU/EØS, som ikke har et tilstrækkeligt databeskyttelsesniveau i henhold til databeskyttelseslovgivningen, vil vi altid sikre, at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af dine personoplysninger er på plads. Overførsler vil derfor alene ske, hvis modtageren:
      • (a) er beliggende i et land som ifølge afgørelse truffet af Europa-Kommissionen har et tilstrækkeligt højt beskyttelsesniveau;
      • (b) har indgået en aftale med os baseret på Europa-Kommissionens standardkontrakter; eller
      • (c) har opnået ’EU-US Privacy Shield Framework’-certificering (kun relevant for modtagere i USA).
    2. Vi kan overføre dine personoplysninger til følgende tredjeparter uden for EU/EØS:
    3. Såfremt du ønsker yderligere information om vores overførsler af personoplysninger til tredjeparter uden for EU/EØS, kan du altid rette henvendelse til os ved brug af kontaktoplysningerne i punkt 1.2. Du kan altid kontakte os, hvis du ønsker oplysning om, hvor oplysninger om de pågældende beskyttelsesforanstaltninger er tilgængelige, eller hvordan der kan fås en kopi af relevante dokumenter, herunder Europa-Kommissionens standardkontrakter.
  6. RETSGRUNDLAG FOR BEHANDLING AF DINE PERSONOPLYSNINGER
    1. Vi vil behandle dine personoplysninger i overensstemmelse med denne persondatapolitik, fordi det er nødvendigt for:
      • a. at indgå eller opfylde en kontrakt indgået med dig, herunder for at levere de ydelser og den service, som du har bedt om, samt håndtere dine betalinger og forespørgsler (jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6(1), litra b);
      • b. at overholde vores retlige forpligtelser i henhold til eksempelvis bogføringslovens kapitel 5 (jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6(1), litra c);
      • c. at forfølge vores legitime interesse i at (i) besvare dine henvendelser, (ii) udføre målrettet bannerannoncering og (iii) udarbejde statistikker og analyser, der gør os i stand til at forbedre din kundeoplevelse og vores hjemmeside (jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6(1), litra f); og
      • d. at fastlægge, gøre gældende eller forsvare et retskrav (jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 9(2), litra f).

      Vi vil også behandle dine personoplysninger, når du har givet samtykke hertil, eksempelvis for at kommunikere med dig om særlige tilbud, reklamemateriale, og andre nyheder om vores varer (jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6(1), litra a).
      Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at kontakte os ved brug af de kontaktoplysninger, der er anført i punkt 1.2.

  7. BESKYTTELSE OG OPBEVARING AF DINE PERSONOPLYSNINGER
    1. Vi vil altid sikre, at de nødvendige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger er på plads for at beskytte dine personoplysninger mod uautoriseret eller ulovlig behandling samt undergang, tab, ændring, misbrug eller offentliggørelse uden dit samtykke.
    2. De personoplysninger, som vi indsamler om dig, vil blive opbevaret som anført herunder:
  8. DINE RETTIGHEDER
    1. Du har ret til:
      • (i) at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger;
      • (ii) at modtage en kopi af de oplysninger, som vi behandler om dig, i et struktureret,
        almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, samt at få overført disse personoplysninger til en anden dataansvarlig;
      • (iii) at få urigtige oplysninger om dig korrigeret eller (i særlige tilfælde) slettet inden det i punkt 7.2 anførte tidspunkt;
      • (iv) at gøre indsigelse mod behandlingen af vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger, herunder i relation til direkte markedsføring;
      • (v) at få begrænset vores behandling af dine personoplysninger i visse tilfælde.
    2. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle
      oplysningerne (bortset fra i relation til opbevaring), hvis du har samtykket hertil, for at
      retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller
      vigtige samfundsinteresser.
    3. Udøvelse af ovennævnte rettigheder kan ske ved at kontakte os ved brug af de
      kontaktoplysninger, der er anført i punkt 1.2.
    4. Du har ret til at klage over vores behandling til Datatilsynet (www.datatilsynet.dk).
  9. ÆNDRINGER TIL DENNE PERSONDATAPOLITIK
    1. Væsentlige ændringer til denne persondatapolitik vil blive meddelt på vores hjemmeside.
  10. COOKIES PÅ RASKRAS.DK
    • Vi bruger cookies til at indsamle og opbevare analytiske oplysninger og andre oplysninger, når brugerne besøger RaskRask.dk.
    • Hvad er en cookie?
      En cookie er en lille tekstfil som er overført til din enhed (tablet, telefon eller computer) når du besøger en hjemmeside. Cookien bruges for at holde styr på, hvad der sker under dit besøg, for at genkende enheden samt udføre statistik og målrette annoncer. En cookie indeholder kun tekst, er ikke et program og indeholder ikke virus.
      Du kan læse mere om cookies her.
    • Hvilken slags cookies?
      På RaskRask.dk bruges cookies til forskellige formål. En cookies levetid afhænger af, hvad den skal bruges til. Nogle cookies forsvinder, så snart du lukker for dit besøg på RaskRask.dk, mens andre eksisterer indtil de bliver slettet.
    • Tekniske cookies: Tekniske cookies, også kaldet “nødvendige cookies” er nødvendige for, at hjemmesiden fungerer som den skal. Disse har ingen betydning for din privatsfære, da de ikke registrerer, hvad du søger efter på andre hjemmesider.
    • Statistikcookies: Statistikcookies anvendes til at gøre hjemmesiden mere brugervenlig. De indsamlede oplysninger bruges i analyser af, hvilke informationer der er mest populære på hjemmesiden og til indsamling af besøgsstatistik.
    • Personaliserede cookies: Personaliserede cookies er også kaldet “trackingcookies” da de følger færden på hjemmesiden.
    • Markedsføringscookies: Markedsføringscookies er også kaldet “Marketing-cookies” og bruges til reklamer som for eksempel bannerreklamer via Facebook og Google.
    • Tredjepartscookies
      RaskRask.dk indeholder cookies fra tredjeparter der omfatter:
      Google
      Facebook
      Yotpo
    • Sådan afviser eller sletter du dine cookies
      Det er muligt at slette eller afvise cookies. Se vejledning her.
    • Hvis du ikke længere ønsker at modtage cookies, kan du bruge din webbrowserindstillinger til at acceptere, afvise og slette cookies. For at gøre dette skal du følge instruktionerne fra din browser (Ofte placeret i “Hjælp” i din browser). Bemærk, at nogle af RaskRask.dk’s funktioner ikke vil fungere optimalt, hvis du afviser brugen af cookies.
    • RaskRask.dk’s tjenester bruger Google Analytics og andre webanalysetjenester til at indsamle analytiske oplysninger og rapporter om besøgendes brug og til at hjælpe os med at forbedre RaskRask.dk’s tjenester. Du finder en beskrivelse af Google Analytics her. Du kan fravælge Google Analytics med dette tilføjelsesprogram: Google Analytics opt-out addon.
    • Sletning af cookies: Cookies som du tidligere har accepteret, kan efterfølgende slettes nemt. Benytter du en PC /computer med en nyere Internet-browser, kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne:
      CTRL + SHIFT + Delete. Virker genvejstasterne ikke eller benytter du en MAC, skal du starte med at finde ud af, hvilken browser du bruger og herefter klikke på det relevante link:
      Internet Explorer
      Mozilla Firefox
      Google Chrome
      Opera
      Safari
      Flash cookies (alle browsere)
      iPhone, iPad og andet fra Apple
      Telefoner med Android styresystem
      Telefoner med Windows 7
      Husk: Bruger du flere Internet-browsere, skal du slette cookies i dem alle.
    • Har du spørgsmål?
      Hvis du har spørgsmål til denne cookiepolitik, kan du kontakte os på: info@raskrask.dk
    • Hjemmesidens ejer og kontaktoplysninger:
      RaskRask.dk ApS
      Bernhardt Jensens Boulevard 89, st. tv.
      8000 Århus C
    • Telefon: 93 88 00 63
      Email: info@raskrask.dk
      Du kan læse vores handelsbetingelser HER
    • Vi håber at du nyder at bruge RaskRask.dk!