Vær god ved dine hænder - RaskRask

Dine hænder er dit vigtigste redskab, og derfor er det vigtigt at passe rigtig godt på dem. Som massør udsætter man dagligt hænderne for håndvask og håndsprit, der  kan være ekstra hårdt mod huden. I følgende blogindlæg får du en guide til, hvordan du passer godt på dine hænder, så de skånes bedst muligt. 

Skån tørre hænder

Som massør vasker man hyppigt hænder, og det kan være hårdt for huden. Hænderne kan blive røde, tørre og irriteret – huden er menneskets største organ og fungerer som kroppens barriere. Huden har et naturligt fedtlag, som ved hyppigt håndvask bliver vasket væk. Dermed bliver barrieren svækket. Nedenfor guider vi dig til, hvordan du kan vaske dine hænder korrekt, vigtigheden af god hudpleje og en guide til hvordan håndsprit bruges korrekt.

Vælg en skånsom sæbe

For at skåne hudens barriere er det vigtigt, at vaske hænderne skånsomt samt vælge en skånsom sæbe, og bruge den korrekt. Nedenfor har vi skrevet forskellige steps til, hvordan du skåner dine hænder bedst muligt ved håndvask:

Step 1: Gør hænderne våde, inden du kommer sæbe på. Skyl dernæst grundigt efter, så der ikke sidder sæberester og irriterer huden. 

Step 2: Vask hænderne i koldt eller lunkent vand, da varmt vand udtørrer huden. Tør hænderne grundigt, da våde hænder er mere udsatte. 

Step 3: Dup eventuelt hænderne tørre. Tørrer du hænderne kraftigt kan det nemlig påvirke huden. 

Hudpleje – håndcreme er din ven

Det er vigtigt at vælge en god hudpleje, så hudens barriere kan blive genopbygget. Spørg på apoteket – der kan du få gode råd og vejledning til forskellige håndcremer, som er gode til tørre og udsatte hænder. Håndcremene skal ses som en effektiv forebyggende vane – ligesom tandbørstning. 

Hvis din hud allerede er ødelagt, kan en creme med højt fedtindhold gøre godt, da den lægger en hinde på hudlaget og dermed beskytter barriere. Vær dog opmærksom på at en fed creme kan være irriterende at bruge om dagen, da hænderne bliver meget fedtede. Derfor kan det være en god idé at bruge fedtcreme om natten, og supplere med en lettere creme i løbet af dagen. 

Håndsprit 

Som massør er man ofte på farten, og her kan håndsprit være en god løsning. Håndsprit kan også være en fordel, hvis man lider af håndeksem, da det indeholder plejende glycerol som gør hvad? . Det er dog vigtigt at bruge håndspritten korrekt, så den giver den optimale virkning. Nedenfor får du en guide til, hvordan du bruger din håndsprit rigtigt: 

Step 1: Fjern eventuelle håndsmykker (her kan der tit gemme sig bakterier og vira) 

Step 2: Brug altid håndspritten på tørre hænder.

Step 3: Brug rigeligt med håndsprit, ca 3 ml hver gang. (som en lille teske), som kan holde hænderne fugtige i minimum 30 sekunder. 

Step 4: Gnid håndspritten ind i huden lige så grundigt som håndsæbe. (husk håndled og mellem fingrene)

Det er vigtigt at understrege, at håndsprit ikke dræber virus såsom “Roskildesyge”, og du bør altid vaske synligt beskidte hænder og efter toiletbesøg. 

Tjek håndsæben for allergifremkaldende stoffer

Det kan være en stor fordel at bruge håndsæbe, som ikke indeholder kemiske -og allergifremkaldende stoffer. Du kan tjekke Forbrugerrådet Tænks test af flydende håndsæber, som giver dig 21 gode kemivalg.  

Få en sundere arbejdsplads

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen