Lider du af rygsmerter? Vi tilbyder velvære i dit eget hjem I RaskRask

Lider du af rygsmerter?

Lider du af rygsmerter?

⬅ Gå tilbage til Symptoms-Leksikon

Lider du af rygsmerter, diskusprolaps eller hold i ryggen? Læs mere her og find din foretrukne behandling.

Ifølge Sundhed.dk vil 70% af alle danskere på et tidspunkt opleve, at de har smerter fra nakke- og skulderområdet, mens 80% vil opleve smerter i ryggen. Årsagen er en overbelastning af de nævnte områder, hvilket ofte skyldes dårlig positur ved skrivebordet, en længerevarende fysisk belastning, f.eks. opstået under sport, eller et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Læs mere her for at lære om de klassiske symptomer: 

Symptomer på rygsmerter

  • Rygsmerter: Spændinger, tryk eller smerter under skulderbladene, en klemmen eller stikken i ryggen, knugende fornemmelse i brystet, samt trækken eller gener langs ribbenene til skulderen eller på forsiden af brystkassen. Rammer ofte gravide. 
  • Diskusprolaps i lænden: Opleves som smerter i lænden og udstrålende smerter til det ene ben, aftager ved liggende stilling, nedsat kraft i ramte ben. I mere alvorlige tilfælde sker også forstyrrelse af vandladning, afføring og seksualfunktion. Her bør du kontakte din læge. 
  • Hold i ryggen: Opstår uventet. Også kaldet lumbago (se lændesmerter), hekseskud, låsning eller smerter i lænden. Smerte i ryggen, ofte voldsomme, giver skæv holdning i ryggen til den ene side, opstår af forkert siddestilling, træk eller lignende.  
  • Iskias: Generel betegnelse for smerter i ryggen, der stråler ned i benet. Kan opleves som ondt i ryggen i lændeområdet, smerter eller irritation i hoften eller ballen, kan strække sig ned i benet gennem baglåret eller underbenet og foden. Smerterne opleves som dybe og borende eller stærke og jagende. 
  • Rygsmerter under graviditet: Smerter i nedre ryg. Opstår ofte under det sidste trimester grundet fosterets voksende størrelse. Opleves som spændinger i bækken, hoften og maven samt nedsat mobilitet af lænden, besvær med at rotere ryggen samt for- og bagoverbøjning.

Behandlingsformer

Heldigvis kan RaskRask hjælpe dig af med smerterne. Vi tilbyder en specialiseret massage for både nakke, ryg og skuldre, som hjælper med at fjerne spændingerne og efterlader kroppen så god som ny. Dertil vil vi anbefale vores eftertragtede iskiasmassage, specifikt til rygsmerter. 

Den rette aktivitet kan gøre underværker. Derfor anbefaler vi også personlig træning. Vores personlige trænere vil udarbejde et korrekt træningsprogram med styrke og udspændingsøvelser for at sikre, at din krop får lige netop den støtte, den har behov for. 

Er du mere til at arbejde i blide bevægelser og roligt tempo? Så er vores hatha yoga en god løsning for dig. Gennem afslappende stillinger og rolig udstrækning løsnes der op for alle de spændinger, der kan have samlet sig op i løbet af dagen.

Typiske symptomer hos vores kunder

.

Hovedpine

Kropsspændinger

l

l

Rygsmerter

l

Nakkesmerter

Muskel-, led- og lændesmerter

Skuldersmerter

l

Fodsmerter

Træthed

l

Depression

l

Stress

Læs mere om hvad den enkelte yogalærer kan tilbyde, find din foretrukne massør eller vælg netop din personlige træner.

Læs mere om de specifikke tilbud på den enkelte fagpersons profil eller ring på 93 88 00 63 og hør nærmere.

.

.⬅ Gå tilbage til Symptoms-Leksikon

Velvære på dine vilkår

Lider du af ryg-, nakke- eller skuldersmerter? Læs med her og find din foretrukne behandling!

Rygsmerter

Ifølge Sundhed.dk, vil 70% af alle danskere på et tidspunkt opleve at de har smerter fra nakke- og skulderområdet, mens 80% vil opleve smerter i ryggen. Dette synes vi er alt for mange. Årsagen dertil er en overbelastning af de nævnte områder, og skyldes alt for ofte dårlig positur ved skrivebordet, en længerevarende fysisk belastning, f.eks. opstået under sport, eller såfremt et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Læs mere her for at lære om de klassiske symptomer: 

  • Rygsmerter: Spændinger, tryk eller smerter under skulderbladene, en klemmen eller stikken i ryggen, knugende fornemmelse i brystet, samt trækken eller gener langs ribbenene til skulderen eller på forsiden af brystkassen. Rammer ofte gravide.
  • Diskusprolaps i lænden: Opleves som smerter i lænden og udstrålende smerter til det ene ben, aftager ved liggende stilling, nedsat kraft i ramte ben. I mere alvorlige tilfælde sker også forstyrrelse af vandladning, afføring og seksualfunktion. Her bør du kontakte din læge.
  • Hold i ryggen: Opstår uventet. Også kaldet lumbago (se lændesmerter), hekseskud, låsning eller smerter i lænden (hold i lænden). Smerte i ryggen, ofte voldsomme, giver skæv holdning i ryggen til den ene side, opstår af forkert siddestilling, træk eller lignende.
  • Iskias: Generel betegnelse for smerter i ryggen (iskiassmerter), der stråler ned i benet. Kan opleves som ondt i ryggen i lændeområdet, smerter eller irritation i hoften eller ballen, kan strække sig ned i benet gennem baglåret eller underbenet og foden. Smerterne opleves som dybe og borende eller stærke og jagende.

Behandlingsformer

Heldigvis, kan RaskRask hjælpe dig af med smerterne. Vi tilbyder nemlig specialiseret rygmassage, tilpasset dit problemområde. Massagen virker sådan, at massøren løsner op for muskelspændingerne, som er med til at give en øget blodgennemstrømning og cirkulation til kroppen. Denne cirkulation er nødvendig for at bringe nødvendig ernæring til både muskler og væv, som hjælper med at fjerne spændingerne og efterlader kroppen så god som ny.

Den rette aktivitet kan gøre underværker. Derfor, anbefaler vi personlig træning. Vores personlige trænere og dygtige fysioterapeuter vil udarbejde et korrekt træningsprogram med styrke og udspændingsøvelser,  samt kostvejledning for at  sikre, at din krop for lige netop den støtte den har behov for. 

Er du mere til at arbejde i blide bevægelser og roligt tempo? Så er vores hatha yoga den perfekte løsning for dig. Gennem afslappende stillinger og rolig udstrækning, stækker og løsnes der op for alle de spændinger, der kan have samlet sig op i løbet af dagen.