Rejsen til velvære, energi og godt helbred - RaskRask

Jonas elskede sit arbejde og lagde meget tid og mange kræfter i det – men en dag stoppede det. Han blev syg og skulle bruge al sin tid og energi på at finde ud af, hvordan han kunne blive rask igen. 

Jonas Simonsen, 32 år, har arbejdet som flyttemand i mange år – et hårdt, fysisk arbejde, hvor lange arbejdsdage og dårlige spisevaner var en del af hverdagen.

Men selvom Jonas elskede sit job, kunne han godt mærke, at noget var galt. Han begyndte at døje med tinnitus og synsforstyrrelser, og en nat blev hans arme pludseligt følelsesløse. Uvidende om, hvorfor han havde fået det så dårligt, skyndte han sig på skadestuen, hvor han blev undersøgt fra top til tå. Hvad var der galt med ham? Hvor kom alle de symptomer fra? 

På skadestuen fandt lægerne ud af, at han var ramt af stress – stress i kroppen og stresset psykisk. Det var så alvorligt, at han ikke havde bemærket, at hans håndled var brækket to forskellige steder.  

Ingen løsning fra lægerne

Lægernes løsning var, at Jonas skulle sygemeldes og holde sig i ro. Jonas fulgte lægernes råd, men symptomerne blev kun værre. Han oplevede stadig stress, muskelspændinger og flere knoglebrud. Jo mere han sad stille, desto værre blev hans tilstand.

Han tog igen til lægen, men fik at vide, at intet var galt med ham. Han var sund og rask. Dette undrede ham. Hvordan kunne han blive erklæret rask og stadig have det så dårligt?
At døje med søvnproblemer, muskelspændinger, muskelstivhed, generel træthed og at brække knogler med lethed, var ikke noget, som han kunne acceptere. 

Tog sagen i egen hånd

Imens Jonas’ krop var begyndt at give efter for det hårde fysiske arbejde, ventede hans kæreste sig med deres første barn. Hun fik anbefalet at gå til en osteopat, da det kunne afhjælpe smerter og gener under graviditeten. Eftersom Jonas havde kraftige smerter, foreslog hun ham, at han også kunne gå til osteopat for at afhjælpe smerterne. Osteopaten behandlede Jonas og gav ham hjemmeøvelser. I starten virkede det, men efterhånden begyndte Jonas’ symptomer og smerter at komme tilbage, og han fik tilbagefald. Jonas skulle nu til at finde en anden måde, som kunne bringe ham til en smertefri hverdag.

En dag opdagede han RaskRask, hvor han kunne få en massør hjem til sig selv. I en svær periode med meget lidt overskud, var dette en stor hjælp, da det ellers ville tage ham en time at køre til en klinik. Hvis han selv skulle have kørt, var han formentlig ikke kommet afsted, da det krævede meget energi for ham at køre denne tur.

Jonas møder Keld

I foråret 2018 begyndte massøren Keld fra RaskRask at behandle Jonas. Keld kunne med det samme mærke spændingerne og myoserne i Jonas’ krop. Jonas følte sig endelig i trygge hænder, og som han selv udtrykker det, fik han en behandling, “der sparkede røv”.

Jonas fortsatte behandlingen hos Keld og kunne mærke fremgang og mere overskud i hverdagen. Jonas var ikke i konstante smerter længere. Han fik mange råd omkring motion, øvelser og andre måder at træne på, så han ikke belaster muskler og sener. Sparringen med Keld og de mange “hurra oplevelser” som Jonas begyndte at få, har givet ham gåpåmod. Kelds rolighed og hjælpende hånd har givet Jonas drivkraft og struktur i hverdagen. 

energi

Mere energi og troen på sig selv

I dag går det bedre med Jonas, og han mærker stor fremgang. Keld kommer forbi cirka en gang om ugen, og hver halvanden måned kommer Jonas hos osteopaten. Derudover skal Jonas til foråret i arbejdsprøvning, hvilket han ser meget frem til det.

Han er begyndt at løbe jævnligt og har sat sig et nyt mål – nemlig at kunne spille fodbold igen og løbe længere ture. Kelds behandlinger og sparring har givet Jonas mere energi og troen på sig selv igen. Det har sat tankerne i gang og Jonas fortæller: “Det har kostet mig ikke at prioritere mit helbred og min krop – men heldigvis med hjælp fra Keld, er jeg nu frisk igen.”

Jonas’ råd til andre er derfor at huske at lytte til sin krop og prioritere sig selv og sit helbred.

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen