Lider du af nakkesmerter?

⬅ Gå tilbage til Symptoms-Leksikon

Lider du af nakkesmerter? Læs med her og find din foretrukne behandlingsform.

Nakkesmerter er et af de mest omfattende og alvorlige sundhedsproblemer, der hvert år giver titusindvis af danskere anledning til at søge behandling i Danmark såvel som i udlandet. Ifølge Sundhed.dk forekommer smerter i nakken hos 30-50% af den voksne befolkning i løbet af 1 år, dog hyppigst hos kvinder, med løbende stigning med alderen. Yderligere observeres akutte anfald oftest hos unge voksne fra 20-års alderen. 

Symptomer på nakkesmerter

  • Ømme nakkemusker: Også kaldet nakkemyalgi. Opleves som stivhed og anspændthed i nakken, ofte med svimmelhed, træthed og hovedpine (se nakkehovedpine), som kan stråle op mod hovedet, som forværres af belastning og aftager i hvile. Opstår af psykisk overbelastning (se stress), ensformig fysisk belastning, dårlig holdning, arbejds- eller idrætsskader eller depression (se depression).
  • Piskesmæld: Opstår ved bilpåkørsel bagfra eller fra siden. Symptomerne opleves som smerter og stivhed i nakken, synsproblemer, kvalme, hukommelses-, koncentrations- og søvnbesvær, samt hovedpine (se hovedpine) og svimmelhed. Smerterne vil typisk aftage i løbet af få dage til få uger. Aftager disse ikke kan der være tale om det mere alvorlige whiplash-syndrom, hvor du bør kontakte din læge. 
  • Nakkehovedpine: Også kaldet cervikogen hovedpine. Opleves som ensidig nakkehovedpine uden sideskift af smerten, stråler af smerte i nakken frem til tindingen og panden samt smerter i samme sides skulder og arm som hovedpinen. 
  • Hold i nakken: Kendetegnet ved smerter i nakke og skuldre, hvor nakken opleves som værende “låst fast”. Her vil du have svært ved at dreje eller bøje hovedet til den ene side. Opstår af at have ligget med hovedet i en skæv stilling om natten eller som følge af fysisk aktivitet eller nakkeskader. Går som regel over i løbet af et par dage til to uger. 
  • Stiv nakke: Nakkestivhed minder om hold i nakken og kendetegnes ved nedsat evne til at bøje nakken fremover. Dette kan testes ved, om man kan berøre brystet med hagen eller ej. Skyldes almindeligvis overanstrengelse, halsbetændelse eller almindelig influenza.

Behandlingsformer

Massage er et fremragende redskab til lindring af smerter i nakken. Vi tilbyder nakkemassage, hvor vores dygtige og professionelle massører behandler dine symptomer lokalt med en triggerpunktsmassage. Her går massøren ind og løsner op for musklerne ved at arbejde i dybden, så der kommer ilt og varme til den omliggende muskulatur og din nakke genfinder sin smidighed og falder til ro igen. Derudover tilbyder nogle af vores massører kranio-sakral-terapi, som er en blid og nænsom hovedbundsmassage, der hjælper med at løsne op for nakke- og skuldersmerter. Du kan også prøve vores populære sportsmassage

Er du til et roligt valg, er yoga måske det rette valg for dig. De blide stræk og det langsomme tempo, der karakteriserer stilarten, gør kroppen afslappet og strækker den ud. Således stimuleres cirkulationen af blod og der tilføres øget iltmætning til musklerne i området, så du undgår ubehag og stivhed, der ofte forbindes med overanstrengelse og stress fra det rutineprægede kontorarbejde.

Vi tilbyder også wellnessmassage, der hjælper med at få ro på smerterne og flytte fokus fra medfølgerne. 

Typiske symptomer hos vores kunder

.

Hovedpine

Kropsspændinger

Rygsmerter

l

Nakkesmerter

Muskel-, led- og lændesmerter

l

Skuldersmerter

l

Fodsmerter

Træthed

l

Depression

l

Stress

Find din foretrukne massør.

Læs mere om de specifikke tilbud på den enkelte fagpersons profil eller ring på 93 88 00 63 og hør nærmere.

.

.⬅ Gå tilbage til Symptoms-Leksikon

Velvære på dine vilkår

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen