Bedre søvn med massage - RaskRask

Bedre søvn med massage

Massage kan hjælpe dig med at sove bedre. Det er heller ikke unormalt, at du under selve massagen vil føle dig en smule træt og måske endda falde i søvn. Det skyldes, at massage får kroppen og hjernen til at gå ned i gear og slappe mere af. Følelsen af afslapning bliver ved flere timer efter behandlingen og forbereder dig til en god nats søvn. Stort set alle typer af massage hjælper os med at slappe mere af. Der findes forskellige grunde til søvnproblemer, og nogle af dem vil vi kigge nærmere på nu.

Smerter

En af de mest udbredte grunde til søvnproblemer er smerter. Under massage slapper musklerne af, blodomløbet stimuleres, og nerverne beroliges. Det kan hjælpe på eller helt fjerne dine smerter, så du kan sove godt i nat og fremover.

Stress og angst

Mange mennesker ligger søvnløse på grund af bekymringer inden sengetid. Hvis hjernen vænner sig til dette, bliver det svært at finde ro. Når vi er stressede udløser vi hormonet kortisol, som skal gøre os klar til kamp. Det er godt i nogle situationer, men ikke når vi skal falde i søvn. Når vi får massage hjælper det med at skabe en balance i vores hormonsystem. Mængden af kortisol i kroppen falder, mens mængden af serotonin stiger. Det får os til at få det bedre og sørger samtidigt for, at vi kan producere melatonin,  så vi kan falde i søvn. Når vi ikke får nok søvn, kan det øge vores sult og appetit. Det skyldes, at søvnmangel påvirker de hormoner, som regulerer vores apetit. Hjernen opfatter søvnmanglen på en mangel på energi, og dermed bliver energien hentet fra den mad, vi indtager. Med tiden kan det føre til en vægtøgning.

Stop af menstruation

Perimenopausen er det første stadie, som leder op til menopausen, hvor menstruationen stopper helt. På stadiet vil mange kvinder få begyndende hedeture, uregelmæssig menstruation, humørsvingninger og nattesved. Disse symptomer kan føre til søvnproblemer. Massage gøre en betydelig forskel for søvnkvaliteten, da det kan mindske symptomerne.Hvis vi lider af søvnmangel, kan det have en meget negativ betydning for vores evne til at koncentrere os, tænke rationelt, løse problemer og tage beslutninger. Helt generelt påvirker det vores evne til at lære nyt og huske. Når vi sover, arbejder hjernen. Den sørger blandt andet for, at vi får bearbejdet minder og informationer, så vi kan huske dem. Også derfor har det negative konsekvenser for os med for lidt søvn – og særligt for lidt af den dybe søvn.

RaskRask massage

Vores professionelle fagpersoner står klar til at hjælpe dig, så du kan få bugt med dine søvnproblemer.

  1. Book en massør hjem til dig og vælg den tid, som passer ind i din hverdag. 
  2. Slap helt af under behandlingen og giv kroppen og hjernen lov til hvile og restituere.
  3. Undgå at have planer efter og hvil dig så godt som muligt, så du giver kroppen de bedste forudsætninger for at arbejde videre efter behandlingen, og så du er forberedt til en god nats søvn.
Book din massør

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en massør, træner eller yogalærer nær dig

Book nu