Mangler du tid til at træne? - RaskRask

Du er ikke den eneste, som føler, at du mangler tid til at træne. Det kan være svært at finde tid til fysisk aktivitet i en travl hverdag. Derfor er det vigtigt, at du ikke slår dig selv i hovedet over, at du ikke får bevæget dig så meget, som du ville ønske. Start småt ud og husk på, at lidt bevægelse også gør en forskel, både fysisk og psykisk. Det handler om de små vaner, som til sidst bliver til en del bevægelse i løbet af en uge.

Praktiske opgaver i hjemmet

Det her kan være svært for mange. Men prøv alligevel at se, om du kan tænke på dine huslige pligter som noget, du gør for dit helbred, og ikke kun som noget, der skal overståes. Når du ordner vasketøjet, opvasken og rengøringen, får du bevæget kroppen og sat gang i forbrændingen. Gå f.eks. efter at bruge 25 min. hver dag på at få ordnet hjemmet. I og med at de praktiske opgaver er noget, som skal klares uanset, er det en nem måde at få tænkt aktivitet ind i hverdagen.

Mini-workouts

Et par minutters intenst arbejde eller endnu mindre gør en stor forskel for vores generelle fysiske og mentale sundhed. Sæt en alarm til hver time i løbet af din arbejdsdag eller når det passer ind. Gå f.eks. efter at lave 100 gentagelser hver gang alarmen ringer. Du kan skifte mellem squats, reverse lunges, armbøjninger, sit-ups eller en anden øvelse. Det kan være en overskuelig måde at få bevægelse ind i en arbejdsdag. Måske kan du få dine kollegaer med på idéen, så I har et fællesskab om det og kan motivere hinanden. Det hjælper ovenikøbet på koncentrationen og kreativiteten, så du bliver altså ikke mindre produktiv af at bevæge dig en smule i løbet af arbejdsdagen. 

En anden måde at få bevægelse ind i hverdagen kan være at sprinte på noget af cykelturen hjem fra arbejdet  eller at løbe op ad trapperne derhjemme. Prøv at se om du kan gribe mulighederne for bevægelse i din dagligdag, så det bliver en rutine at gøre noget godt for din velvære. 

Gåture

Hvis du alligevel skal tale i telefon med et familiemedlem, en ven eller en kollega, kan du lige så godt gå en tur imens. Tag høretelefoner i ørene, og så er du klar til en dejlig gåtur med frisk luft og bevægelse.

Få eller lån en hund

Når man har en hund, skaber det et godt grundlag for at implementere gode vaner. De daglige gåture med hunden bliver en rutine, og på den måde får du en masse bevægelse ind i din dagligdag. Helt generelt går mennesker med hund mere end dem, som ikke har en. På turene får du både trænet din kondition og får gang i blodomløbet. Måske kan du ovenikøbet løbe med din hund, hvis du og hunden synes om det. Hvis du er i tvivl, om du selv skal have en hund, kan du prøve at passe en. Ellers kan du eventuelt lave en aftale om at få en af dine venners eller familiemedlemmers hund hjem til dig på weekendbesøg nogle gange.

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen