Livskvalitet over for Søvnkvalitet

Slå dine søvnproblemer ud af banen, med et bat lavet af sundhed, velvære og fornyet energi.

Har du problemer med at få en fuld nattesøvn og oplever du energimangel i løbet af dagen? – Så er du ikke den eneste. For der er mange mennesker, som oplever disse problemer, hvilket kan skyldes, alder, sygdom, stress, smerter og livsændringer. Disse søvnløse nætter kan føre til eller forværre depressionsrelaterede symptomer.

Der er undersøgelser der fremlægger, at kroppen restituerer bedre og hurtigere, når den optimale søvn opnås. Yderligere bliver en del af de basale elementer i kroppen sat ud af funktion, når søvnen nedprioriteres. Et eksempel på kroppens reaktion er, at man ikke vil være i stand til at fordele varmen i sin krop, hvilket både kan resulterer i, kolde fødder og fingre, samt vil man ikke kunne svede optimalt. Hvis man ikke sveder optimalt under fysisk aktivitet, vil det være nødvendigt at holde flere pauser. Dette er blot nogle få forandringer du vil kunne mærke på din krop, hvis du ikke prioriterer din søvn.

De fleste mennesker der lider af søvnløse nætter tyr til søvndyssende medicin, hvilket i sig selv er et godt middel til at nå søvnen, men det har dog også bivirkninger – for intet medikament er så godt at det ikke har nogle bivirkninger.

Hvordan kan du opnå den bedste søvnkvalitet

Tag en kop varm te inden din krop lader sig omfavne af dyne- pudevåret og tænk på ‘lamselår’ der springer over et stengærde, lyserøde elefanter eller kaniner der har alt for travlt, og stirrer på lommeurets visere der tikker. OG hvis dette ikke virker er det heldigt, at der forefindes andre midler, som kan hjælpe netop dig.

En ny madras

Vi er alle forskellige og har derfor heller ikke de samme behov. Mange par begår den fejl, at når de skal ud og købe ny seng, så køber de også den samme madras. Det er en fejl, for der er jo selvsagt stor forskel på, om man er to meter høj og vejer 100 kilo, eller om man er en lille hveps på 50 kilo.

På samme måde er der forskel på folks styrke, form og struktur. Nogen kan have mere brug for støtte end andre, og vi har derfor alle sammen individuelle behov.

Døjer du til dagligt med smerter i ryggen, så er det ekstra vigtigt, at du anskaffer dig en ordentlig madras. Mange mennesker er i den overbevisning, at en hård madras er det bedste for en dårlig ryg. Det er en myte. Der findes i virkeligheden ikke nogle faste regler for, hvad der tager mest hensyn til problemer med ryggen.

Hav fokus på din rygsøjle

Det bedste du selv kan gøre, er at være opmærksom på rygsøjlens position. Hvad enten du sover på ryggen eller på siden, så skal rygsøjlen være helt lige – som illustreret på billedet.

side right
side wrong

Sover du på ryggen, så har din ryg det bedst, hvis hele ryggen og lænden har kontakt med madrassen på samme tid. Du kan teste dette ved at få en ven/veninde eller partner til at føre end hånd ind under lænden i mens du ligger på madrassen. Her skal der være den samme modstand, som hvis du lagde et ben ovenpå din hånd. Glider hånden for nemt ind under, så er madrassen for hård.

Herefter gentager du det samme, mens du ligger på siden. Få igen en ven/veninde til at vurdere rygsøjlen for at være sikker på, at du ikke buer eller vrider i ryggen.

Gardinerne

Anskaf dig mørklægningsgardiner, så det ikke skyldes lysindfald, at du ikke får sovet.

Søvnrytmen

Prøv at gå i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag, så din krop konstant får den samme mængde søvn. Ved at lave denne rytme vil du også opleve at du vil få nemmere ved at stå op om morgenen.

Massage

Massage er et middel som ofte bliver brugt til, at opnå muskel og nerve forløsninger, så smerter og spændinger kan lindres. Hertil findes der også massage, der anvendes til at opnå den ultimative afslapning, hvilket i høj grad er relevant for dig. Da du herigennem kan få en behandling, der får dig til at opleve en fuld kropslig afslapning, som kan lede til en god nattesøvn.

BESTIL MASSAGE

VIS ALLE BLOG INDLÆG

Alle dine massører er nøje udvalgte, baggrundstjekket, og eksamineret i fysiologi, anatomi og massage. Så du er altid i gode hænder.

FIND TIDbullet

Få info om særlige tilbud, service i nye postnumre og meget mere.