Livskvalitet over for søvnkvalitet | RaskRask

Har du også problemer med din søvn, så slå dine søvnproblemer ud af banen med et bat lavet af sundhed, velvære og fornyet energi.

Har du problemer med at få en fuld nattesøvn og oplever du energimangel i løbet af dagen? – så er du bestemt ikke den eneste. Der er mange mennesker som oplever disse problemer, hvilket kan skyldes alder, sygdom, stress, smerter og livsændringer. Faktisk kan søvnløse nætter føre til eller forværre depressionsrelaterede symptomer.

Der er undersøgelser der fremlægger, at kroppen restituerer bedre og hurtigere, når den optimale søvn opnås. Yderligere bliver en del af de basale elementer i kroppen sat ud af funktion, når søvnen nedprioriteres. Et eksempel på kroppens reaktion er, at man ikke vil være i stand til at fordele varmen i sin krop. Dette kan både resultere i kolde fødder og fingre, og at man heller ikke vil kunne svede optimalt. Hvis man ikke sveder optimalt under fysisk aktivitet, vil det være nødvendigt at holde flere pauser. Dette er blot nogle få forandringer du vil kunne mærke på din krop, hvis du ikke prioriterer din søvn.

Flere mennesker, der lider af søvnløse nætter tyer til søvndyssende medicin, hvilket i sig selv er et godt middel til at nå søvnen, men det har dog også bivirkninger – for intet medikament er så godt, at det ikke også har nogle bivirkninger.

Hvordan kan du opnå den bedste søvn?

Hvis du ikke er en af dem der falder i søvn i det sekund hovedet rører puden er der heldigvis hjælp at hente. Der er flere faktorer som spiller ind, når det gælder om en god nats søvn. Så hvis du vil sikre dig, at du har de optimale betingelser for at nå drømmeland er der her et par gode tips og tricks.

Den rigtige madras

En madras er en meget individuel ting. Hvad der kan være en god madras for din eventuelle partner er ikke nødvendigvis en god madras for dig. Både kropsform, højde og drøjde spiller ind, når det gælder om at finde den rigtige madras, der støtter din krop som den skal. Du har måske en særligt svajet ryg, brede hofter eller en foretrukken sovestilling. Disse er alle faktorer som du skal være opmærksom på, når du leder efter den madras der vil sende dig ind i drømmeland.

Vi er gået i dybden med processen om at finde den rigtige madras i et andet blogindlæg, som du kan læse her.

Gardinerne

Der er delte meninger når det kommer til om man bør sove i et lyst eller mørkt rum. Nogen kan føle sig dvaske og trætte, når de vågner op i et mørkt soveværelse. Andre vender og drejer sig, hvis der slipper den mindste smule lys ind. Alt forskning tyder dog på, at det er bedst for din søvn at sove i et helt mørkt rum. Du kan sikre dig, at der ikke slipper lys ind og generer din søvn ved at anskaffe dig mørklægningsgardiner.

søvn

Søvnrytmen

Prøv at gå i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag, så din krop konstant får den samme mængde søvn. Ved at holde fast i en bestemt rytme vil du også opleve, at du vil få nemmere ved at stå op om morgenen og falde i søvn om aftenen. Du kan bl.a. få din telefon til at minde dig om, at det er tid til at gå i seng, hvis du er en af dem, som tiden løber fra om aftenen. Tidspunktet du går i seng på skal tilpasses, så du kan nå at få mellem 6 og 9 timers søvn, alt efter hvad dit behov er.

Massage giver bedre søvn

Massage er et middel, som ofte bliver brugt til at opnå muskel- og nerveforløsninger, så smerter og spændinger kan lindres. Hertil findes der også massage, der anvendes til at opnå den ultimative afslapning. Dette er i høj grad relevant for dig, der har problemer med søvnen. Du kan få massagebehandlinger, der får dig til at opleve en fuld kropslig afslapning, som kan lede til en god nattesøvn.

BESTIL MASSAGE

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen