Lider du af hjerteproblemer? Vi tilbyder velvære i dit eget hjem I RaskRask

Lider du af hjerteproblemer?

Lider du af hjerteproblemer?

⬅ Gå tilbage til Symptoms-Leksikon

Lider du af hjerteproblemer, brystsmerter eller forhøjet blodtryk? Læs med her og find din foretrukne behandling.

en ældre mand med hvidt hår, briller, lyseblå sweater og hvidt skæg står foran en blå baggrund og holder sig for hjertet i smerte mens han lukker øjnene.

Ifølge Hjerteforeningen lever omkring 525.000 danskere med en hjertekarsygdom, og flere og flere danskere lider af hjerteproblemer. Dette skyldes i høj grad stress i hverdagen, for lidt eller ingen motion samt en usund livsstil, såsom rygning og forkert kost. Nedenunder listes nogle af de hyppigste hjertelidelser med deres symptomer fra Hjerteforeningen: 

Symptomer på hjerteproblemer

 • Hjerteflimmer: Uroligt hjerte eller hjertebanken, for hurtig puls, uregelmæssig hjerterytme og åndenød. Kan føre til hjertestop. 
 • Åreforkalkning: Forhøjet blodtryk, smerter i det pågældende område, hjertekrampe eller åndenød ved fysisk aktivitet. Ved åreforkalkning i benene opleves smerte ved gang, som svinder efter ti minutters hvile, samt sårdannelse og koldbrand i tæer eller fødder. Kan føre til blodprop. 
 • For højt blodtryk: Rammer 10 procent af alle danskere og forværres med alderen. De fleste oplever ikke symptomer ved dette, mens andre oplever svimmelhed og hovedpine (se hovedpine). Kan udvikle sig til åreforkalkning samt hjerteflimmer. 
 • Brystsmerter: Smerter i brystet –  lidt venstre for midten – der stråler ud til venstre arm, skulder, ryg, hals eller kæbe. Dette er som regel tegn på blodprop i hjertet. 
 • Hjertesvigt: Venstresidigt hjertesvigt: Åndenød ved hvile eller liggende stilling, ledsaget af tør hoste, træthed, hjertebanken og svimmelhed. 
 • Højresidigt hjertesvigt: Væskeophobning i kroppen, hævede ankler, øget vægt, udspilet mave, kvalme og appetitløshed, samt trykken i maven. 

Behandlingsformer

massage efter behandlig hero img

Massage kan hjælpe med at få et sundere hjerte. Hos RaskRask tilbyder vi afslappende og dybdegående kropsmassage, der øger blodcirkulationen og hjælper kroppen med at løsne de blokeringer, der hindrer blodet fra at strømme optimalt. Din krop vil takke dig for behandlingerne.

Meditativ yoga har bevist at have en positiv virkning for kroppen og hjertet. Vores dygtige og engagerede yogalærere hjælper dig tilbage til livet med rolige og enkle øvelser, der udover at nedsætte mængden af kolesterol i blodet samt reducere blodtrykket, er med til at maksimere kroppens naturlige produktion af lykke-dannende stoffer. Stofferne dannes under bevægelse og er med til at forøge både livsglæden og velværen. Prøv også vores hatha yoga og kundalini yoga

En personlig træner fra RaskRask kan hjælpe dig med at finde tilbage til hverdagen, hvis du døjer med problemer i hjertet. Vores trænere hjælper dig med motivationen gennem dit personlige træningsforløb, hvis formål er at genopbygge din krops naturlige styrke.

Typiske symptomer hos vores kunder

.

Hovedpine

ikon hovedpine

Hjerteproblemer

l

ikon hjerte

l

Kropsspændinger

l

ikon ondt i maven

Rygsmerter

l

Nakkesmerter

l

Skuldersmerter

l.

l

Stress

l

Depression

l

Kræft

.

Træthed

l

Muskel-, led- og lændesmerter

.

Fodsmerter

.

.

Læs mere om hvad den enkelte yogalærer kan tilbyde, find din foretrukne massør eller vælg netop din personlige træner.

Læs mere om de specifikke tilbud på den enkelte fagpersons profil eller ring på 93 88 00 63 og hør nærmere.

.

.⬅ Gå tilbage til Symptoms-Leksikon

Velvære på dine vilkår

Lider du af hjerteproblemer, brystsmerter eller forhøjet blodtryk? Læs med her og find din foretrukne behandling!

Hjerteproblemer

Omkring 525.000 danskere lever med en hjertekarsygdom, ifølge Hjerteforeningen. Imens rammes flere og flere danskere af hjerteproblemer. Dette skyldes i høj grad stress i hverdagen, for lidt eller ingen motion, samt en usund livsstil, såsom rygning og forkert kost. Her listes nogle af de hyppigste hjertelidelser med deres symptomer: 

 

 • Hjerteflimmer: Uroligt hjerte eller hjertebanken, for hurtig puls, uregelmæssig hjerterytme, åndenød, kan føre til hjertestop. 

 

 • Åreforkalkning: Forhøjet blodtryk, smerter i det pågældende område, hjertekrampe eller åndenød ved fysisk aktivitet. Ved åreforkalkning i benene, opleves smerte ved gang, som svinder efter ti minutters hvile, samt sårdannelse og koldbrand i tæer eller fødder. Kan føre til blodprop. 

 

 • For højt blodtryk: Rammer 10 procent af alle danskere, og forværres med alderen. De fleste oplever ikke symptomer ved dette, mens andre oplever svimmelhed og hovedpine (se hovedpine). Kan udvikle sig til åreforkalkning, samt hjerteflimmer. 

 

 • Brystsmerter: Smerter i brystet –  lidt venstre for midten – der stråler ud til venstre arm, skulder, ryg, hals eller kæbe, dette er som regel tegn på blodprop i hjertet. 

 

 • Hjertesvigt: Også kaldet hjerteinsufficiens. Venstresidigt hjertesvigt: Åndenød ved hvile eller liggende stilling, ledsaget af tør hoste, træthed, hjertebanken og svimmelhed. Højresidigt hjertesvigt: Væskeophobning i kroppen, hævede ankler, øget vægt, udspilet mave, kvalme og appetitløshed, samt trykken i maven. 

 

Behandlingsformer

En god vej til et sundere hjerte begynder med massage. Hos RaskRask tilbyder vi nemlig afslappende og dybdegående kropsmassage, der øger blodcirkulationen, og hjælper kroppen med at løsne de blokeringer, der hindrer blodet fra at strømme optimalt. Med en ugentlig massage, vil du med garanti komme til at mærke en forskel. Din krop vil takke dig for det. 

 

Meditativ yoga har gang på gang bevist at have en positiv virkning for kroppen og hjertet. Vores dygtige og engagerede yogalærere hjælper dig tilbage til livet med rolige og enkle øvelser, der udover at nedsætte mængden af kolesterol i blodet, samt reducere blodtrykket, er med til at maksimere kroppens naturlige produktion af lykke-dannende stoffer. Stofferne dannes under bevægelse, og er med til at forøge både livsglæden og velværen. Prøv også vores hatha yoga og kundalini yoga

En RaskRask personlig træner og professionelle fysioterapeuter kan hjælpe dig med at finde tilbage til hverdagen, hvis du døjer med problemer i hjertet. Vores trænere hjælper dig med motivationen gennem dit personlige træningsforløb, hvis formål er at genopbygge din krops naturlige styrke.