Lider du af depression? Prøv velvære behandling i eget hjem I RaskRask

Lider du af depression?

Lider du af depression?

⬅ Gå tilbage til Symptoms-Leksikon

Lider du af depression, indre uro og nedsat livslyst? Læs med her og find din foretrukne behandling.

Depression er en svær psykisk lidelse, som rammer ca. 15% af den danske befolkning på et eller andet tidspunkt i livet, ifølge Sundhed.dk. Lidelsen kan enten opstå som følge af en anden lidelse eller længerevarende sygdom eller være et udtryk for en generel manglende personlig trivsel. Depressionen findes i mange former og adskiller sig fra en almindelig nedtrykthed ved at være konstant. Symptomerne overlapper ofte med de af stress (se stress) og opleves som følgende:

Symptomer på depression

  • Fysiske symptomer: Hovedpine, spændinger, energiløshed, søvnløshed, øget eller nedsat appetit, koncentrationsbesvær, indre uro, nedsat sexlyst og rejsningsproblemer for mænd. 
  • Psykiske symptomer: Træthed, irritabilitet, hukommelses- og koncentrationsbesvær, negative tanker, depression, angst, selvmordstanker, selvbebrejdelse samt nedsat livslyst og humor. 
  • Adfærdsmæssige symptomer: Søvnløshed, udfarenhed, aggressivitet, ubeslutsomhed, mangel på livskraft, apati, social isolation,  let til gråd, øget sygefravær samt øget brug af medicin eller stimulanser, såsom kaffe, cigaretter,  alkohol og stoffer.

Behandlingsformer

RaskRask kan tilbyde dig en række af behandlinger til at lette symptomerne på depression. En afslappende wellness-massage i dit eget hjem kan skabe fokus på netop dine behov og kan give dig en følelse af velvære under behandlingen. Massagen frigiver lykkegivende og smertelindrende hormoner i form af dopamin og serotonin, som er med til at løfte humøret og overskuddet, så der frigøres mere plads til  energi i hverdagen. 

Derudover har meditativ yoga også en gavnlig virkning på både krop og sind.  Vores erfarne og dygtige yogalærere guider dig igennem bestemte yoga-stillinger og hjælper dig med at mærke din krop gennem mindfulness. Yoga har en transformerende og lindrende virkning, der efterlader dig med en følelse af velvære. 

Er du derimod mere til udholdenhed og har lyst til at flytte grænser, kan du prøve personlig træning. Bevægelse og motion har netop den virkning, at de promoverer sund blodcirkulation, som giver kroppen mere overskud samt øger kroppens egen produktion af dopamin og andre immunforsvarsstyrkende hormoner. Træningen kan ydermere hjælpe med at skabe struktur og sætte mål.

l

Typiske symptomer hos vores kunder

.

Hovedpine

Hjerteproblemer

l

l

Kropsspændinger

l

Rygsmerter

l

Nakkesmerter

l

Skuldersmerter

l.

l

Stress

l

Depression

l

Kræft

.

Træthed

l

Muskel-, led- og lændesmerter

.

Fodsmerter

.

.

Læs mere om hvad den enkelte yogalærer kan tilbyde, find din foretrukne massør eller vælg netop din personlige træner.

Læs mere om de specifikke tilbud på den enkelte fagpersons profil eller ring på 93 88 00 63 og hør nærmere.

.

.⬅ Gå tilbage til Symptoms-Leksikon

Velvære på dine vilkår

Lider du af depression, indre uro og nedsat livslyst? Læs med her og find din foretrukne behandling!

Depression

Depression er en svær psykisk lidelse, som rammer ca. 15% af den danske befolkning på et eller andet tidspunkt i livet, ifølge Sundhed.dk. Lidelsen kan enten opstå som følge af en andel lidelse eller længerevarende sygdom, eller blot være et udtryk for manglende personlig trivsel. Depressionen findes i mange former og adskiller sig fra en almindelig nedtrykthed ved at være konstant. Symptomerne overlapper ofte med de af  stress (se stress) og opleves som følgende:

 

  • Fysiske symptomer: Hovedpine, spændinger, energiløshed, søvnløshed, øget eller nedsat appetit, koncentrationsbesvær, indre uro, nedsat sexlyst og rejsningsproblemer for mænd.

 

  • Psykiske symptomer: Træthed, irritabilitet, hukommelses- og koncentrationsbesvær, negative tanker, depression, angst, selvmordstanker, selvbebrejdelse, samt nedsat livslyst og humor. 

 

  • Adfærdsmæssige symptomer: Søvnløshed, udfarenhed, aggressivitet, ubeslutsomhed, mangel på livskraft, apati, social isolation,  let til gråd, øget sygefravær, samt øget brug af medicin eller stimulanser, såsom kaffe, cigaretter,  alkohol og stoffer.

 

Behandlingsformer

RaskRask kan tilbyde dig en række af behandlinger til at lette symptomerne på depressionen. En afslappende wellness-massage i dit eget hjem, så der kan være fokus på netop dine behov. Massagen frigiver lykkegivende og smertelindrende hormoner i form af dopamin og serotonin, som er med til at løfte humøret og overskuddet, så der frigøres  mere plads til  energi og velvære i hverdagen. 

 

Derudover, har meditativ yoga også en gavnlig påvirkning på kroppen, der gavner både krop og sind.  Vores erfarne og dygtige yogalærere guider dig igennem bestemte yoga-stillinger, når du trænger til at mærke din krop gennem mindfulness. Yoga har nemlig en transformerende og lindrende virkning, der efterlader dig med en følelse af velvære. Vi garanterer dig for at du bliver tilfreds, selv hvis yoga normalt ikke er din ting. 

Er du derimod mere til udholdenhed og har lyst til at flytte grænser, er personlig træning det rigtige svar. Bevægelse og motion har netop den virkning, at de promoverer sund blodcirkulation, som giver kroppen mere friskhed og overskud, samt øger kroppens egen produktion af dopamin og andre immunforsvarsstyrkende hormoner. Med vores dygtige fysioterapeuter, kan træningen hjælpe med at skabe struktur og sætte mål i en uoverskuelig tid.