Danskeres rygsmerter behandles ofte forkert | RaskRask

-20% på Gavekort til Massage

Læg velvære under juletræet

Ondt i ryggen og lænden er en folkesygdom i Danmark. Ifølge Sundhedsstyrelsen lever 880.000 danskere med ondt i ryggen. Og nu viser det sig, at det langt hen ad vejen behandles forkert. Det siger Jan Hartvigsen, professor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, til DR.

– Vi bruger alt for meget medicin i behandlingen af rygsmerter, og den milde smertestillende, som er det hyppigst brugte, hjælper sandsynligvis ikke patienterne særligt meget. Og den stærke smertestillende medicin kan være direkte skadelig, siger han.

Sammen med 28 forskerkolleger fra 12 lande har han offentliggjort et studie, der viser, hvordan rygproblemer behandles. De konkluderer, at det gøres forkert.

I stedet for operationer og medicin skal det i stedet handle om træning og måske behandling hos en kiropraktor eller fysioterapeut, siger Jan Hartvigsen.

Og her kan massage også have en gavnlig effekt. Videnskabelige studier viser nemlig, at gentagende gange med massage over en kort periode giver kroppen gavnlige biologiske effekter, der varer ved i flere uger efter massageforløbet (Rapport, Schettler & Breese, 2012).

Andre smerter

Et andet interessant studie (Sherman et al., 2014) om folk med kroniske nakkesmerter viser, at:

✅ 60 minutters massage 2-3 gange ugentligt reducerer nakkesmerter betydeligt
✅ Personer der får to ugentlige 60 minutters massager over en måned, har tre gange så stor sandsynlighed for at opnå en klinisk forbedring af deres nakkefunktion
✅ Får man tre ugentlige massager er sandsynligheden fem gange så stor

Med andre ord: den bedste effekt af massagen opnås ved at få behandling af flere omgange. Og skal du af med dine rygproblemer uden brug af medicin og operation, kan massage være en god start – gerne i sammenhæng med træningsøvelser. Der findes mange forskellige rygøvelser, men her kan du læse mere om nogle af dem.

Få hjælp til dine rygproblemer – få en professionel massør hjem til din dør.

SE KALENDER

Book tid til velvære

Indtast din adresse og find en behandler nær dig

Til toppen